A doua etapă a campaniei de vaccinare, începută cu stângul

Realitatea din România bate filmul întotdeauna. Dacă săptămana trecută, Guvernul promitea 930 de centre de vaccinare, marți Gheorghiță a spus că sunt de fapt 750.

Azi Voiculescu a revenit: vor fi 900. Un lucru e sigur – Guvernul și-a dat seama că începe școala, iar sălile de sport din școli nu vor mai putea fi centre de vaccinare. Nu e singura problemă. Nici programările nu merg ca în promisiuni.

Departamentul nostru de resurse umane i-a înregistrat pentru vaccinare pe colegii care merg pe teren. Platforma nu a reușit să-i programeze. O altă modalitate e prin call-center.

Dan Pavel a încercat să își programeze părinții. Rezultatul – același de care s-au plâns și mulți români pe pagina Ministerului Sănătății. Nu se poate.

Iar dacă treci de programare, s-ar putea să ajungi să afli că trebuie să te duci cu seringa în buzunar.

Centrele n-au așa ceva. „Nici să nu așteptați. N-am discutat despre așa ceva!” – e mesajul primit astăzi de la centru. Vor vedea mâine dimineață ce găsesc în transport – ca-n cutia cu surprize.

Stenogramă din şedinţa DSU cu reprezentanţii DSP-urilor

Potrivit stenogramelor din ședința DSU cu reprezentanţii DSP-urilor, unr eprezentant din Suceava a declarat: „Nici noi nu am început, la fel ca şi Tulcea aşteptam să ne vină materialele, vom începe luni.”

Răspunsul lui Călin Alexandru a fost „Nu, vă rog să nu aşteptaţi, vă rog să începeţi chiar din această după-amiază!”

Repet, nu aşteptaţi materialele. Seringile vor ajunge de-abia mâine dimineaţă. Nu ştim exact, se poate întâmpla să fie o problemă cu zborul. Nu aşteptaţi materialele. Niciodată nu s-a discutat, dimpotrivă. Eu v-am spus că nu sunt sigur dacă putem să le aducem sau nu, încercăm să le aducem în week-end, dar începeţi vaccinarea în centrele rezidenţiale, vă rog frumos.”, a mai adăugat el.

Există și exemple din străinătate, care arată că totuși, se poate. Într-un orășel de 30.000 de locuitori, Lich-field, din Marea Britanie, catedrala servește ca centru de vaccinare.
O mie de oameni pe zi pot fi vaccinați acolo, anunță localnicii.

Și o veste bună de la Pfizer. După ce a spus că livrarile spre UE pot întârzia 3-4 săptămâni, producătorul american promite că programul inițial va fi respectat.

In plus, dublează volumul pentru anul urmărtor – doua miliarde de doze de vaccin.

Vaccinul Pfizer poate fi folosit până la ultima picătură. Doctorul Ilie Hîrțaucă arată cum dintr-un flacon se extrag șase doze, nu cinci, cum se credea la început.

„Extragem doza recomadată de 0,35 ml. Şi acum, ne-a rămas a şasea doză, care înainte practic se arunca. Acum extragem ultima doză cea de-a şasea, chiar şi după a şasea doză se observă în flacon substanţa în cantitate mică.”

Exit mobile version