• O fetiţă de 10 ani din Ohio, însărcinată în şase săptămâni după ce a fost victima unui viol, a fost nevoită să călătorească în Indiana pentru a face întrerupere de sarcină.
  • Procurorul general al statului Ohio și-a exprimat îndoielile cu privire la veridicitatea acesteia. „Pare a fi o invenție”, a spus el.
  • De la decizia Curții Supreme, mai multe state conservatoare au interzis avorturile pe teritoriul lor.

O fetiță în vârstă de 10 ani care a rămas însărcinată după ce a fost violată a fost nevoită să părăsească statul Ohio pentru a face avort după ce Curtea Supremă a revenit asupra deciziei, a declarat miercuri un ofițer de poliție, citat de presa americană.

Povestea ei a fost citată vineri de președintele Joe Biden pentru a deplânge decizia Înaltei Curți, din 24 iunie, de a nu mai garanta dreptul la avort, potrivit The Washington.

Procurorul general al statului Ohio, Dave Yost, al cărui stat a interzis avorturile după șase săptămâni de sarcină, și-a exprimat îndoielile cu privire la veridicitatea acesteia. „Pare a fi o invenție”, a spus el.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Cu toate acestea, poliția din Columbus a arestat marți un suspect, iar miercuri, când acesta a fost dus în fața unui judecător, un anchetator a confirmat detaliile dramei, a relatat Columbus Dispatch.

foto CNN

Fetița a făcut un avort pe 30 iunie în statul vecin Indiana, unde avorturile rămân legale, iar rămășițele embrionare sunt supuse unor teste ADN pentru a confirma legăturile cu suspectul.

De la decizia Curții Supreme, mai multe state conservatoare au interzis avorturile pe teritoriul lor. Majoritatea fac o excepție pentru a proteja viața femeii însărcinate, dar nu întotdeauna în caz de viol sau incest.