A fost eliberat primul număr de înmatriculare verde. Ce maşini pot beneficia de ele

FOTO: Facebook MAI
  • Luni a fost eliberat primul număr de înmatriculare verde, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne.
  • De astfel de numere pot beneficia de luni cele 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România.
  • MAI spune că prin introducerea numerelor de înmatriculare de culoare verde pentru maşinile nepoluante se doreşte creşterea vizibilităţii acestor tipuri de vehicule.

Luni a fost eliberat primul număr de înmatriculare verde, a anunţat Ministerul Afacerilor Interne. De astfel de numere pot beneficia de luni cele 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România.

Acesta este primul număr de înmatriculare verde eliberat. De ce verde? Fiindcă poţi face diferenţa! Protejează şi tu mediul înconjurător! Vă reamintim că de astăzi, cele 17.000 de vehicule electrice înmatriculate în România, pot beneficia de numere de culoare verde”, au anunţat luni, pe Facebook, reprezentanţii MAI.

Conform acestora, în cazul maşinilor deja înmatriculate care respectă criteriile de acordare a „numerelor verzi”, acestea vor putea fi preschimbate, la cerere, începând de luni.

Reprezentanţii MAI spun că prin introducerea numerelor de înmatriculare de culoare verde pentru maşinile nepoluante se doreşte creşterea vizibilităţii acestor tipuri de vehicule şi încurajarea celorlalţi participanţi la trafic să opteze pentru astfel de mijloace de transport.