A fost evacuat și ultimul român din Afganistan

Foto: MApN
  • A fost îndeplinită evacuarea în siguranță din Kabul a ultimului cetățean român care ceruse repatrierea în țară.
  • Românul a fost evacuat la Islamabad, capitala Pakistanului.
  • După ce va fi preluat din Islamabad, el va fi ajunge în țară.

Ultimul dintre cetăţenii români aflaţi în Afganistan, care îşi exprimase dorinţa de a fi evacuat, a ajuns în siguranţă pe Aeroportul Internaţional din Islamabad, unde a fost preluat de personalul Ambasadei României din Pakistan, informează, duminică, Ministerul Afacerilor Externe.

„Acest cetăţean român, care lucra pentru un program ONU şi avea dublă cetăţenie, a României şi a Republicii Moldova, a fost evacuat şi ajutat să ajungă în siguranţă în Aeroportul internaţional din Kabul cu sprijinul partenerilor internaţionali, în pofida condiţiilor extrem de dificile din teren. Ulterior, acesta a fost preluat pe un zbor până la Islamabad, asigurat de parteneri internaţionali”, potrivit MAE.

Cetăţeanul român evacuat duminică era ultimul dintre cetăţenii români aflaţi în Afganistan care îşi exprimase dorinţa de a fi evacuat.

MAE transmite că, în prezent, toţi cetăţeni români care au solicitat sprijin pentru evacuare autorităţilor române se află în siguranţă în afara teritoriului afgan.

Cetățeanul evacutat era ultimul din românii care erau în Afganistan la începutul haosului, și care a optat să fie evacuat,15 dintre aceștia fiind deja aduși sâmbătă acasă.