A intrat în vigoare obligativitatea completării certificatului digital de intrare în ţară

intrare-țară Sursa foto: Hepta
  • Nerespectarea acestei obligaţii fiind sancţionată cu amendă de la 2.000 la 3.000 lei.
  • Până duminică la ora 18,00, peste 14.000 de persoane generaseră formulare digitale de intrare în ţară.
  • Cele mai multe formulare au fost pentru punctul de trecere a frontierei din aeroportul Internaţional „Henri Coandă”.

Toate persoanele care intră în ţară începând de luni au obligaţia de a completa electronic, în termen de 24 de ore, formularul digital de intrare în ţară, prin aplicaţia plf.gov.ro.

„Formularul digital este un instrument foarte util, simplu de utilizat de toate persoanele, însă în spate are o serie de interconectări complexe cu sistemul informatic al Poliţiei de Frontieră, cu aplicaţia Coronaforms care realizează managementul persoanelor infectate, dar şi cu evidenţa persoanelor.

Din acest motiv, le recomandăm oamenilor şi le reamintim să completeze toate câmpurile într-un mod cât mai corect pentru că aplicaţia face validări cu bazele de date ale statului şi va semnala orice greşeală. Practic, înainte de a sosi în ţară, înainte cu câteva ore sau cu câteva minute, se accesează aplicaţia şi se introduce o adresă de e-mail, mai departe accesăm adresa de e-mail, deschidem mesajul şi intrăm în link-ul de accesare.

Se completează similar cu aplicaţia de certificate digitale şi va putea fi folosită foarte uşor de orice persoană. Introducem toate câmpurile obligatorii, iar, ulterior, salvăm documentul, odată salvat acesta nu mai poate fi editat. Dacă dorim să actualizăm datele, va trebui să completăm un nou formular”, au spus oficialii.

Potrivit datelor furnizate de Serviciul de Telecomunicații Speciale, de la lansarea aplicației https://plf.gov.ro și până în această dimineață la ora 10:00, 41.742 de persoane au generat formulare digitale de intrare în România (PLF).

Cele mai multe persoane au completat formulare pentru următoarele puncte de trecere a frontierei:

  1. Aeroportul International „Henri Coandă” – 14.615
  2. Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – 3.202
  3. Aeroportul Internațional „Avram Iancu” Cluj – 3.024
  4. Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II – 2.460
  5. Punctul de Trecere a Frontierei Borș – 2.442