• Atacurile rusești asupra Ucrainei continuă.
  • Aceasta este a patra zi în care Ucraina luptă pentru a-și apăra pământul.
  • Forțele ruse au reînceput atacurile, după ce au încetinit ritmul ofensiv pentru scurt timp.

Sumar

În direcția Kiev, inamicul s-a oprit. Avioanele noastre lovesc. La Harkov, atacul a fost respins. Potrivit lui Kupyansk, situația este în curs de clarificare. Volnovakha a fost recapturată. Berdiansk este ocupat de inamic.

  • Direcția Harkov – o încercare de a intra în adâncurile Harkovului în timpul zilei.
  • Kupiansk – se clarifică situația, în ciuda palmaresului cu primarul din Kupiansk și a numeroaselor asigurări ale rușilor că au capturat orașul, clarificăm situația, nu totul este atât de simplu acolo.
  • În direcția Kiev, inamicul s-a oprit.
  • Volnovakha a fost recucerită, acum trupele Forțelor Armate ale Ucrainei sunt acolo.
  • Berdiansk este ocupat de inamic
  • Direcțiile Cernihiv și Sumy – liniște.

UPDATE 23.00

O coloană de tancuri rusești a fost reperată la 64 de kilometri de Kiev. Imaginile din satelit au fost publicate de Reuters. Acestea au fost furnizate de compania americană Maxar Technologies Inc. Potrivit acesteia, forțele terestre ruse au fost depistate la nord-est de satul Ivankiv, regiunea Kiev. Reuters relatează că fotografia arată și vehicule de luptă ale infanteriei și artilerie autopropulsată.

Sursă – Twitter

Primarul din Jytomyr a spus că tâlharii vor fi împușcați pe loc. O luptă cu împușcături foarte puternică are loc acum pe străzile din Kiev.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

UPDATE 22.00

Bilanțul Ucrainei din cauza invaziei ruse a lovit 352 de civili. Ministerul Sănătăţii al Ucrainei tocmai a declarat că 352 de civili, inclusiv 14 copii, au fost ucişi de la începutul invaziei Rusiei în Ucraina. Garda Națională și poliția au primit ordin de împușcare la fața locului pe cei care sunt angajați la jafuri, a anunțat primarul orașului Zhytomyr.

O rachetă a lovit pe aeroportul din Zaporojie.

Firma de sateliți Maxar spune că ultimele imagini arată o mare desfășurare de trupe rusești la sol la 64km de Kiev. Convoiul se întinde pe circa 5 kilometri, cu tancuri.

Cherkasy, districtul Lunocharka.

În urmă cu jumătate de oră, MLRS rus, staționat la Tavriysk pe malul sudic al Niprului, a lucrat la pozițiile APU în zona Shilova Balka, regiunea Herson pe malul nordic.

UPDATE 21.00

100.000 de ucraineni mobilizați în două zile. Potrivit comandantului Valerii Zaluzhnyi, 50.000 sunt militari rezerviști și 50.000 sunt voluntari ai Apărării Teritoriale.

ZELENSKI: Păstrăm permanent legătura cu prietenii loiali. Am vorbit cu Gitanas Nauseda (președintele Lituaniei) despre situația militară actuală, eforturile internaționale de a forța agresorul la pace și apartenența Ucrainei la UE . Mulțumesc, Gitanas, pentru sprijinul tău continuu.

UPDATE 18.00

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a spus că Kievul este înconjurat, evacuarea este imposibilă. El a spus acest lucru într-un interviu pentru The Associated Press, răspunzând la întrebarea dacă autoritățile orașului vor evacua rezidenții.

„Suntem în pragul unei catastrofe umanitare. Acum avem apă, electricitate și încălzire în casele noastre, dar infrastructura pentru livrarea alimentelor și a medicamentelor a fost distrusă”.

Sumî, rezumat:

  • Luptele continuă în apropierea orașului.
  • Există un localnic mort într-unul dintre satele din apropierea orașului.
  • Atacul a venit de la Harkov.
  • Ocupatorii merg din casă în casă cerând mâncare.
  • Există o fată rănită în Okhtyrka.

UPDATE 17.00

Secretarul general al NATO a spus că are deplină încredere în Zelensky cu privire la viitoarele discuții dintre Rusia și Ucraina. NATO crește aprovizionarea cu sisteme antiaeriene și antitanc, precum și cu muniție către Ucraina, a declarat secretarul general. Stoltenberg a spus că NATO nu vede Rusia ca pe o amenințare „inevitabilă” la adresa securității sale, dar consideră că acțiunile sale au devenit semnificativ mai agresive.

Fabrica de bere Pravda cu sediul în Lvov și-a sistat producția și a început să facă cocktail-uri Molotov. a găsit și un nume – Putin Huilo.

Reprezentantul lui Zelensky la Curtea Constituțională, Venislavsky, susține că au început negocierile între delegațiile Rusiei și Ucrainei.

UPDATE 16.00

Surse citate de media ucraineana: Prima condiție a Ucrainei în negocieri este încetarea focului și retragerea trupelor. Rusia este pregătită pentru pace și încetarea vărsării de sânge – adjunctul ministrului rus de externe Rudenko. Casa Albă: sunt posibile sancțiuni împotriva sectorului energetic rusesc, dar SUA încearcă să minimizeze consecințele restricțiilor asupra economiei globale.

Ucraina nu va renunța și nu va capitula în urma negocierilor cu Federația Rusă, ci vrea să asculte și să-și exprime opinia, spune Kuleba, ministrul de Externe.

UPDATE 15:00

Informare din partea reprezentantului oficial al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov:

Grupul de trupe din Republica Populară Lugansk, cu sprijinul de foc din partea Forțelor Armate ale Federației Ruse, a avansat cu 56 de kilometri și dezvoltă rapid ofensiva. Unitățile forțelor armate ale Republicii Populare Donețk au avansat încă 3 kilometri în direcția PETROVSKOE și completează înfrângerea rezervelor grupului operațional-tactic Vostok.

S-a stabilit controlul asupra așezărilor ANADOL și ANDREEVKA. În SEVERODONETSK, regiunea Lugansk, naționaliștii, acționând ca detașamente de baraj, sub amenințarea cu executarea comandanților, încearcă să oprească unitățile în retragere ale Forțelor Armate ale Ucrainei și să le oblige să continue rezistența. Detașamentele naționaliste au ucis 4 ofițeri ai Forțelor Armate ale Ucrainei. Refugiații sosesc din teritoriile Republicii Populare Lugansk ocupate de Forțele Armate ale Ucrainei. În prezent, la Lugansk au ajuns peste 300 de familii, care primesc toată asistența necesară.

În MARIUPOL, detașamentele de asalt ale „Sectorului din dreapta” sosite din regiunea Lviv terorizează civilii. Naționaliștii plasează vehicule blindate și artileria în zone rezidențiale, folosind populația locală drept „scut uman”. Unitățile Forțelor Armate ale Ucrainei, disperate să rețină ofensiva grupului de trupe ale Forțelor Armate Ruse, au început utilizarea masivă a muniției umplute cu fosfor în suburbiile Kievului, lângă aerodromul GOSTOMEL.

Ei folosesc obuze de 122 mm pentru obuziere.
D-30 și rachete pentru instalațiile BM-21 „Grad”, încă de producție sovietică. Utilizarea acestor muniții este interzisă de cel de-al treilea protocol al Convenției ONU privind armele inumane din 1980.

Balakleya are zonele rezidențiale bombardate de către ocupanți.

UPDATE 14:00

Ramzan Kadyrov, șeful Republicii Cecene, a cerut să fie demarată o operațiune de amploare în toate direcțiile de pe teritoriul Ucrainei.

Zona Viticol, Kiev a fost ținta unei explozii foarte puternice. Guvernul României va trimite muniție și echipament militar în Ucraina și va ajuta cu mai mult combustibil și cu a doua tranșă de echipamente medicale și medicamente în valoare de peste 3 milioane de euro.

În nordul Kievului, apărarea aeriană a doborât două elicoptere rusești.

Alarma a pornit la Cernihiv

O clădire înaltă din Bucha este în flăcări din cauza bombardamentelor.

Mariupol, lovit direct la Mezhevaya. Un incendiu a luat naștere. Luptele aliate s-au intensificat și la Mariupol.

UPDATE 13:00

SITUATIA DIN KIEV

Kievul continuă să se apere. Nu există trupe rusești în capitală.
Dar armata, forțele de ordine și terorismul continuă să detecteze și să neutralizeze sabotorii.

Au fost confruntări și lupte noaptea. A distrus mai multe grupuri mari de sabotaj.

Pentru siguranța locuitorilor, am impus o oprire până mâine dimineață. Nu te duce afara. Poți pleca doar dacă, la semnalul alarmei aeriene, te duci la adăpost.

Rusia bombardează cartierele rezidențiale din capitala Ucrainei. Rusia ucide ucraineni în toată Ucraina!

La Kiev, 9 civili, inclusiv un copil, au fost uciși sau uciși de când atacul a început pe 24 februarie. 4 persoane neidentificate și 18 militari și luptători teraboni.
106 persoane au fost rănite, dintre care 47 civili, inclusiv copii și un cadet de 17 ani.

Ministerul de Externe spaniol nu exclude expulzarea ambasadorului rus.

Ucraina închide toate punctele de control de la granițele cu Federația Rusă, Belarus și Transnistria.

Procuratura Generală a Rusiei a reamintit că „asistența acordată unui stat străin” care se opune securității Federației Ruse este o trădare. Pentru asta, poți primi 20 de ani de închisoare.

Coadă la vot în Belarus.

Prostest la secțiile de votare din Minsk, se aud sloganuri împotriva războiului, au loc primele arestări la secțiile de votare. Roskomnadzor a interzis intregii presei ruse să numească ceea ce se întâmplă în Ucraina drept război și a amenințat cu pedepse.

Referendumul din Belarus poate fi considerat valabil, pentru că au votat deja peste jumătate dintre cetățenii cu drept de vot, a anunțat ageția TASS. La consultarea populară ar urma să se se stabilească dacă Minskul va permite amplasarea armelor nucleare rusești pe teritoriul republicii ex-sovietice.

Regatul Unit are o „listă neagră” de oligarhi ruși care se vor confrunta cu sancțiuni în următoarele săptămâni, transmite Bloomberg, citând ministrul de externe Liz Trass.

Cel mai mare producător de semiconductori din lume, compania taiwaneză TSMC a oprit livrările către Rusia din cauza atacului asupra Ucrainei.

Rosaviatsiya a obligat companiile aeriene să coordoneze anularea zborurilor către Kaliningrad cu autoritățile aviatice ale Federației Ruse.

Curtea Internațională de Justiție s-a sesizat împotriva Rusiei.
Ucraina a depus o cerere la Curtea Internațională de Justiție de la Haga împotriva Rusiei, cerând instanței să ordone Moscovei să înceteze ostilitățile, a anunțat duminică președintele ucrainean. „Cerem o decizie urgentă prin care să se ordone Rusiei să își oprească activitatea militară și ne așteptăm ca audierile să înceapă săptămâna viitoare”, a scris Volodymyr Zelensky pe Twitter.

Cancelarul Germaniei: Ne rezervăm dreptul de a continua sancțiunile împotriva Rusiei fără niciun tabu.

Șeful Administrației Regionale de Stat Harkov, Oleg Sinegubov, a spus că centrul regional este controlat în totalitate de forțele ucrainene și că orașul este curățat de personalul militar rus.

UPDATE: 12:59

În urma exploziilor de la Harkov, armata ucraineană a preluat controlul în întregime.

UPDATE 12:51

La intrarea în Sumî, echipamentul militar este în flăcări.

UPDATE 12:49

Au fost raportate încă două explozii la uzina de reparare a rezervoarelor Harkov.

UPDATE 12:45

O explozie a fost raportată lângă Mariupol.

UPDATE 12:34

În Borodianka, regiunea Kiev, oamenii sunt răniți. Un obuz tocmai a lovit clădirea.

UPDATE 12:27

În baza solicitărilor primite de la Ministerul Apărării al Ucrainei, Guvernul României a aprobat, duminică, 27 februarie, o hotărâre care reglementează donarea în regim de urgenţă, către Guvernul Ucrainei, a unor bunuri materiale de muniţii şi de echipamente de protecţie balistică, asigurate din excedentul Ministerului Apărării Naţionale al României.

UPDATE 12.21

Guvernatorul regiunii Volyn a spus că un atac cu rachete din Belarus a fost efectuat asupra unei unități militare din regiune.

Nici cartierul Kharkiv Zalyutino, Harkov, nu a scăpat de furia rușilor. Bombardamentele cu MLRS ”Grad” au avut consecințe devastatoare.

UPDATE 11.52

O explozie puternică a avut loc în Irpen, în urmă cu doar câteva minute.

De asemenea, un atac a avut loc și asupra aerodromului militar din Ivano-Frankivsk.

UPDATE 11:20

În 27 februarie, la ora 10:40, au avut loc lupte grele pe teritoriile Bucha și Prirpen cu ocupanții. Au echipament care lucrează acolo. Ei pătrund în districtul Sviatoshynskyi din Kiev. Aceasta este direcția Irpen. Dar se pregătesc să se întâlnească. Am crescut un grup foarte mare la Kiev pentru a-l întâlni pe ocupant”, a declarat Khariton Starsky, purtătorul de cuvânt al brigadei de răspuns rapid a Gărzii Naționale.

Cred că Kievul va fi destinația din care nu se vor întoarce acasă. Populația nu ar trebui să iasă afară și este de dorit să fie într-un adăpost. Stațiile de metrou și subsolurile sunt cel mai sigur loc astăzi”, a adăugat el.

UPDATE 10:15

O explozie a avut loc în curtea unei clădiri de 16 etaje, de pe strada Lavrukhina. Șapte mașini private au luat foc, iar oamenii sunt evacuați. Potrivit datelor preliminare, nu au fost găsite victime, iar victimele atacurilor interioare au răni ușoare.

Șapte mașini private au fost distruse și incendiate. Explozia a deteriorat ferestrele și balcoanele de la etajul 1 până la etajul 15.

UPDATE 10:05

Centrul comercial Giraffe și clădirea de vis-a-vis, din Irpen, sunt în flăcări. Locuitorii relatează că ocupanții s-au întors la Bucha.

UPDATE 09:48

O explozie a avut loc în orașul Vasylkiv. Flăcările au cuprins un depozit de petrol din apropierea unei baze aeriene din Vasylkiv. În zonă, trupele ucrainene încearcă să țină piept trupelor rusești. De asemenea, atacurile din partea rușilor se extind și, conform biroului președintelui Volodymyr Zelenski, o altă explozie a avut loc la aeroportul civil Zhuliany.

Aceeași sursă suține că rivalii au aruncat în aer o conductă de gaz în Harkov. Locuitorii sunt sfătuiți să se apere de fum. „Vom lupta atâta timp cât va fi nevoie pentru a ne elibera țara”, au fost încurajările venite din partea președintelui Ucrainei, relatează Time.

Știre inițială

Forțele rusești au încetinit ritmul ofensiv, dar Ucraina continuă să lupte cu tot ceea ce are, în a patra zi de invazie. Deși situația nu este deloc liniștitoare, armata ucraineană nu se dă bătută și continuă să facă tot ceea ce poate, pentru a ieși învingătoare.

Invadatorul rus a încetinit ritmul ofensivei, dar continuă să încerce să iasă învingător pe anumite fronturi, în operațiunea ofensivă împotriva Ucrainei. Coloniile de vehicule blindate ale agresorilor ruși au accelerat ritmul de pătrundere pe teritoriul Ucrainei. Trupele inamice, private de realimentarea imediată cu muniție sunt dezorganizate.

Compoziția specială a forțelor de ocupație, a căror majoritate covârșitoare este formată din tineri recruți, este inferioară pregătirii militare anterioare și are un nivel moral și psihologic scăzut. Potrivit informațiilor disponibile, există fapte de dezertare și de refuz al militarilor din cadrul Forțelor Armate Ruse de a participa la operațiunile de luptă împotriva Ucrainei și de a se preda în captivitate.

Principala tactică a acțiunilor invadatorilor este de a se deplasa și de a ocupa orașele mici, satele și rutele auto. Din cauza sprijinului masiv al populației civile, al unităților armatei ucrainene, al Gărzii Naționale și al Poliției Naționale, încercările de a prelua controlul asupra marilor orașe au eșuat.

Obiectivul principal al inamicului este de blocare a capitalei patriei, orașul Kiev, dar acesta rămâne neîmplinit. Ocupanții ruși se îndreaptă spre utilizarea activă a sabotajului și a grupurilor de perturbare care distrug infrastructura civilă și ucid civili în marile orașe.

Contrar normelor dreptului internațional umanitar, agresorul rus a atacat depozitul de petrol din Vasylkiv și a distrus uzina de gaz din orașul Harkov. Ocupanții continuă să atace clădirile rezidențiale înalte.
În scopul hărțuirii populației locale, aceștia folosesc unități și detașamente militare formate, în principal, din persoane de origine caucaziană, cu o cunoaștere slabă a limbii ruse și distribuie mesaje de amenințare și de pedeapsă.

Pe parcursul săptămânii, ocupanții ruși au lovit Kievul și alte orașe cu rachete balistice și brute și au folosit aviația de pe teritoriul Republicii Autonome Tătare Crimeea și al Republicii Belarus. În districtul Mozirskiy din Belarus, gherilele au format un grup de atac al elicopterelor rusești, pentru a ataca infrastructura critică din orașe și trupele ucrainene. De asemenea, utilizarea infrastructurii feroviare ucrainene, prin întreruperea legăturilor feroviare cu țara agresoare, a fost împiedicată.

Unitatea de forțe combinate desfășoară o operațiune defensivă, menținând poziții în apropierea liniei de separare. Inamicul nu a reușit în niciuna dintre direcții.


Pierderile forțelor de ocupație la sfârșitul celui de-al treilea val de agresiune militară

  • Peste 3.000 de persoane și peste 200 de prizonieri de război (informație care urmează să fie clarificată);
  • Avioane- 16 unități;
  • Elicoptere-18 unități;
  • 102 rezervoare;
  • Peste 540 de vehicule blindate de diferite tipuri;
  • SAM SYSTEM BUK – 1;
  • Până la 20 de vehicule.