• 755 de locuri au fost scoase la concurs de Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, pentru sesiunea de admitere iunie – septembrie 2021.
  • Recrutarea candidaților va avea loc în perioada 28 iunie – 11 iulie 2021.
  • Fiecare candidat va primi pe email un cod unic de identificare și îl vor folosi pe tot parcursul concursului de admitere.
  • Specializările la care se pot înscrie candidații sunt: „Ordine și siguranță publică”, domeniul de licență „Științe militare, informații și ordine publică”, „Drept”, domeniul de licență „Drept”, dar și Facultatea de Pompieri, domeniul de licență „Ingineria Instalaţiilor”.

Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București a scos la concurs 755 de locuri în sesiunea de admitere iunie – septembrie 2021.

Recrutarea candidaților va avea loc în perioada 28 iunie – 11 iulie 2021.

Candidații care întrunesc condițiile și criteriile prevăzute de legislația în vigoare vor completa cererea de însciere la concursul de admitere, o vor semna și o vor trimite pe email, scanată, către unitatea de recrutare.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Fiecare candidat va primi pe email un cod unic de identificare și îl vor folosi pe tot parcursul concursului de admitere. Candidaților li se va indica și centrul zonal unde vor susține probele eliminatorii și evaluarea cunoștințelor.

Specializările la care se pot înscrie candidații și locurile disponibile

„Ordine și siguranță publică”, domeniul de licență „Științe militare, informații și ordine publică”

  • 300 de locuri pentru specialitatea poliție;
  • 70 de locuri pentru specialitatea poliție de frontieră;
  • 60 de locuri pentru specialitatea jandarmi.

Pentru aceeași specializare, forma de învățământ cu frecvență redusă, disponibilă agenților și subofițerilor din instituțiile Ministerului Afacerilor Interne, sunt prevăzute 50 de locuri.

„Drept”, domeniul de licență „Drept”

  • 125 de locuri pentru poliție, poliție de frontieră și jandarmi, la forma de învățământ cu frecvență;
  • 100 de locuri pentru învățământ la distanță, care sunt adresate personalului MAI și pentru care se percepe taxă de școlarizare.

În cadrul Facultății de Pompieri, domeniul de licență „Ingineria Instalaţiilor” sunt scoase la concurs 50 de locuri.

Pentru informații detaliate cu privire la sesiunea de admitere din acest an în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” București, pot fi consultate site-ul MAI, site-ul Academiei de Poliție, precum și site-urile unităților de recrutare.