• Un grav accident s-a produs marți în județul Neamț.
  • Accidentul s-a produs din cauza unui TIR care a ignorat indicatorul de limitare a înălțimii și a lovit o bârnă metalică.
  • Bârna s-a desprins și a căzut peste un microbuz de transport persoane.
  • Șoferul microbuzului, în vârstă de 41 de ani, și un pasager, de 47 de ani, au murit, iar alți trei pasageri au fost răniți.
  • Poliția a deschis o anchetă.

UPDATE 12.20 Cum s-a produs accidentul

Polițiștii din Neamț au intervenit la accidentul produs pe DN 15, în localitatea Tarcău, soldat cu decesul a două persoane și rănirea altor trei.

Din primele cercetări reiese că, în timp ce un bărbat de 40 de ani, din localitatea Brusturi, conducea un ansamblul de vehicule pe DN 15, din direcția Bicaz – Piatra Neamț, nu ar fi respectat semnificația indicatorului rutier de limitare a înălțimii, moment în care cu un utilaj pe care îl transporta ar fi acroșat o bârnă metalică, care în urma coliziunii s-ar fi desprins și ar fi căzut peste un microbuz de transport persoane care se deplasa din sensul opus.

În urma accidentului a murit șoferul în vârstă de 41 de ani și un pasager de 47 de ani, iar alți trei pasageri au fost răniți.

Recomandări

CE FACEM CU DEZINFORMAREA?
CUM SCHIMBĂM EDUCAȚIA?
UNDE MERGI AZI?
UNDE MERGI BANII?
ATACURI ÎN UCRAINA
„FEMEILE NU SUNT LIBERE”

Victimele au fost preluate și transportate la spital.

Șoferul ansamblului de vehicule a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii fac cercetări pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

UPDATE 11.25 Reacția Ministerului Transporturilor

Pe trailer era un excavator, TIR-ul nu a respectat regimul semnalizat de înălțime, a lovit capul de pod, iar apoi a căzut podul peste microbuz“, anunță Ministerul Transporturilor.

UPDATE 11.20 Trei victime, în urma accidentului

Potrivit ISU Neamț, în total există trei victime: o femeie de 76 ani, un bărbat de 74 ani și un bărbat de 55 de ani.

Alte două victime, bărbați, au suferit leziuni incompatibile cu viața.

Una dintre victime a fost scoasă din microbuz de către participanții la trafic până la sosirea forțelor de intervenție. Ulterior, aceasta a fost preluată de un echipaj SAJ.

Știre inițială

Accidentul rutier s-a produs pe DN 15, în localitatea Tarcău.

Un TIR ar fi agățat un pod de cale ferată, iar bucăți din acesta ar fi căzut peste un microbuz de transport persoane.

Primele informații furnizate de IPJ Neamț arătau că șoferul microbuzului ar fi murit, iar trei persoane ar fi încarcerate.

ISU Neamț a revenit cu informații, spunând că două persoane au murit, una a fost preluată de SAJ conștienta, iar alta este inconștientă, resuscitată.

Autoritățile lucrează la deschiderea drumului, care este blocat în acea zonă. Mai multe bucăți de pod sunt căzute pe șosea, iar echipajele de la pompieri sunt în continuare acolo.

Poliția a deschis o anchetă în acest caz și urmează să stabilească exact ce s-a întâmplat.