• Prăbușirea îngrozitoare a unui balon cu aer cald se soldează cu nouă răniți, după ce oamenii au fost târâți prin copaci.
  • Un accident îngrozitor de balon cu aer cald s-a soldat cu nouă răniți, inclusiv ambii piloți, în Austria.
  • Se pare că prăbușirea a avut loc chiar în momentul în care balonul urma să aterizeze în siguranță pe o pajiște.

În urma prăbușirii dezastruoase a unui balon cu aer cald, nouă persoane au fost rănite, iar pilotul a fost aruncat din balon. Balonul a fost apoi purtat kilometri întregi prin pădure până când s-a oprit. Ambulanțele și alte servicii de urgență au alergat la locul incidentului din regiunea colinară Bucklige Welt din apropierea Alpilor în acest weekend.

Pasagerii au fost împrăștiați în zona locală după accident. Patru au fost găsiți răniți în orașul rural Untereck, iar ceilalți cinci au fost găsiți la aproximativ cinci kilometri distanță, în apropiere de orașul Stang. Se pare că prăbușirea a avut loc chiar în momentul în care balonul urma să aterizeze în siguranță pe o pajiște, potrivit ziarului The Kurier.

Prăbușirea a avut loc din cauza aterizării prea rapide a balonului, ceea ce a făcut ca nacela să ricoșeze de la sol și a răsturnat patru persoane, inclusiv ambii piloți, în afara coșului. Ceilalți patru pasageri au fost apoi târâți pentru o vreme până când balonul s-a înălțat din nou în aer, purtându-i încă pe ceilalți pasageri înăuntru.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Se spune că pilotul i-a chemat pe pasagerii rămași la sol și le-a dat instrucțiuni pentru o aterizare de urgență. Balonul a aterizat în cele din urmă într-o pădure aflată la 5 km distanță. Din zbor au existat doi pasageri grav răniți, unul în vârstă de 33 de ani și celălalt de 60 de ani. Amândoi au fost transportați cu avionul la cel mai apropiat spital pentru tratament.

Cauza accidentului este încă neconfirmată și pare a fi un mister. Autoritățile locale din Wiener Neustadt au demarat o investigație asupra companiei de baloane cu aer cald pentru a vedea dacă pot ajunge la rădăcina problemei.

Când a fost întrebat, un purtător de cuvânt a spus că nu a vrut să speculeze”. De asemenea, patru vehicule de salvare au fost trimise la fața locului, confirmă Crucea Roșie. Prăbușirile de baloane cu aer cald și accidentele mortale nu sunt atât de frecvente pe cât par, alte trei prăbușiri având loc în Austria în istoria recentă. Ultimele răniri grave întâmplându-se la Gnadendorf, în 1993, unde un incendiu a izbucnit în timpul tentativei de aterizare. Cinci persoane au murit, iar trei au fost grav rănite.