• Un accident de autobuz a provocat moartea a 40 de persoane și rănirea altor 115, în urma coliziunii dintre două autobuze.
  • Se pare că națiunea a intrat acum într-o perioadă de doliu național de trei zile.
  • Imaginile șocante ale accidentului arată unul dintre autobuze, care pare distrus în totalitate, cu mult peste roțile din față.

Un accident de autobuz a provocat moartea a 40 de persoane și rănirea altor 115, în urma coliziunii dintre două autobuze. Incidentul a avut loc între Kaffrine și Tamba, în centrul Senegalului, unul dintre autobuze izbindu-se de partea laterală a celuilalt. Se pare că națiunea a intrat acum într-o perioadă de doliu național de trei zile.

Oficialii senegalezi se pare că se vor întâlni în zilele următoare pentru a aborda problema siguranței rutiere în țară. Pe Twitter, s-a afirmat că un autobuz care circula dinspre Tamba s-a ciocnit cu un autobuz care circula dinspre Dakar. Echipele de aplicare a legii și echipele de pompieri și de salvare au fost la locul incidentului, care a avut loc duminică (8 ianuarie), la ora locală 3:15.

Foto: Twitter

Rapoartele susțin acum că autobuzele au fost îndepărtate și că traficul normal este din nou fluid. Imaginile șocante ale accidentului arată unul dintre autobuze, care pare distrus în totalitate, cu mult peste roțile din față. Șeful de operațiuni al Brigăzii Naționale de Pompieri din Senegal, colonelul Cheikh Fall, a declarat: A fost un accident grav.”

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

El a adăugat că toate victimele au fost transportate la spitale și centre medicale din orașul Kaffrine. Se pare că accidentul a avut loc pe drumul național numărul 1 din țară. Președintele Senegalului, Macky Sall, a declarat într-un Tweet: În urma gravului accident de astăzi de la Gniby, care a provocat moartea a 40 de persoane, am decis o doliu național de 3 zile începând cu 9 ianuarie. La aceeași dată va avea loc un consiliu interministerial pentru a lua măsuri ferme privind siguranța rutieră și transportul public de călători”.