• SS-X-30 Sarmat, cunoscută și sub numele de Satan II, este o rachetă capabilă să atingă o țintă aflată la o distanță de 6.000 de kilometri.
  • „Nu are analogii în lume și nu va avea analogii pentru o perioadă lungă de timp. Este într-adevăr o armă unică”, a subliniat Putin.
  • Satan II cântărește 208,1 tone, are o lungime de aproximativ 35,5 metri și un diametru de trei metri și poate conține până la 178 de tone de combustibil lichid.

Președintele rus Vladimir Putin i-a felicitat joi pe ruși cu ocazia Zilei Apărătorului Patriei și a anunțat că în curând vor fi puse în teren noile rachete intercontinentale grele Sarmat și că forțele armate vor primi în masă rachete hipersonice Kinzhal și Tsirkon.

SS-X-30 Sarmat, cunoscută și sub numele de Satan II, este o rachetă capabilă să atingă o țintă aflată la o distanță de 6.000 de kilometri, deși raza sa de acțiune ar putea fi de până la 17.000 km. „Are cele mai înalte caracteristici tactice și tehnice și este capabilă să depășească toate sistemele moderne de apărare antirachetă”, a declarat președintele rus despre rachetă în urmă cu câteva luni. „Poate lovi ținte atât la Polul Nord, cât și la Polul Sud”.

Nu are analogii în lume și nu va avea analogii pentru o perioadă lungă de timp. Este într-adevăr o armă unică care va consolida potențialul militar al forțelor noastre armate”, a subliniat Putin despre o rachetă care este cea mai puternică și cu cea mai mare rază de acțiune din lume”.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Satan II cântărește 208,1 tone, are o lungime de aproximativ 35,5 metri și un diametru de trei metri și poate conține până la 178 de tone de combustibil lichid.

Potrivit presei ruse, Satan II poate transporta 10 focoase mari și 16 focoase mai mici”. De asemenea, 15 focoase termonucleare MIRV sau 3 glisoare hipersonice Avangard sau o combinație de focoase, glisoare și mijloace de penetrare a apărării antirachetă.

Aceste caracteristici fac ca această rachetă să aibă o putere de aproximativ 40 de megatone, ceea ce îi conferă o putere de 2.000 de ori mai mare decât cea a bombei de la Hiroshima, lansată în cel de-al Doilea Război Mondial, care a ucis 150.000 de persoane.