• Israelul nu trimite delegația la Cairo, până când Hamas nu transmite lista cu ostaticii aflați în viață.
  • Joe Biden declarase că este optimist că până luni se va ajunge la un acord de încetare a focului.
  • Ramadanul începe pe 10 Martie și se dorea ca acordul să intre în vigoare până atunci. Camioanele cu ajutoare nu mai ajung în Gaza, palestinienii suferă de foame.

Acordul de pace între Israel și Hamas este în aer, deoarece organizația teroristă refuză să transmită Israelului informații despre starea ostaticilor. Se presupune că Hamas ar deține 130 de ostatici, din care cel puțin 30 și-au pierdut viața.

În cadrul negocierilor, cele două părți ar fi fost dispuse să înceteze lupta pentru șase săptămâni, perioadă care va cuprinde și ramadanul, dacă Hamas eliberează cel puțin 35 de ostatici, femei și copii în special, iar Israelul deținuți palestinieni.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

SUA declară că Israelul a fost de acord cu un cadru pentru armistițiul din Gaza, iar mingea este acum în terenul Hamas. Care este situația în acest moment?

Florin Jipa, editor șef la Monitorul Apărării și Securității: „Da, într-adevăr, inclusiv Președintele Joe Biden era optimist și spunea că până luni, adică până mâine, un acord de încetare a focului va fi semnat de cele 2 părți, însă acum nimeni nu mai este în această postură, deoarece Israelul se pare că nu trimite delegația la Cairo.”

Citește și