• Egiptenii recunosc în cea mai mare parte că majorarea prețurilor se datorează condițiilor globale.
  • Acesta este cea mai mare și mai importantă conferință anuală legată de climă de pe planetă.
  • Dr. Noha Bakr, profesor de științe politice în Egipt, spune că poporul egiptean nu atribuie situația economică grea a țării guvernului, ci evenimentelor externe.

Activiștii egipteni pentru drepturile omului fac apel la compatrioții lor să protesteze față de guvern pe 11 noiembrie, în timpul conferinței internaționale COP27 a Națiunilor Unite privind schimbările climatice, care se desfășoară în stațiunea Sharm el-Sheikh de la Marea Roșie. Potrivit Comisiei egiptene pentru drepturi și libertăți, peste 70 de persoane au fost arestate în Egipt pentru că au încurajat oamenii prin intermediul platformelor de socializare să participe la demonstrații.

Potrivit site-ului Organizației Națiunilor Unite, Convenția părților (COP), este cea mai mare și mai importantă conferință anuală legată de climă de pe planetă. Conferința, programată să se desfășoare între 6 și 18 noiembrie, va aborda criza energetică mondială cauzată de războiul dintre Rusia și Ucraina, pe fondul evenimentelor meteorologice extreme la nivel global și al emisiilor de carbon la nivel mondial.

Dr. Nicolai Due-Gundersen, lector la Institutul Națiunilor Unite pentru Formare și Cercetare (UNITAR) și autor al cărții Defending Dictatorship, a declarat pentru The Media Line că aceste proteste antiguvernamentale, care coincid cu COP27, ar putea spera să atragă atenția publicului internațional care participă la conferință, deoarece protestatarii consideră că nu s-a acordat suficientă atenție problemei drepturilor omului în Egipt venind din partea comunității internaționale.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Acest lucru este adevărat mai ales că nu s-a făcut prea mult zgomot în legătură cu tratamentul aplicat de (președintele Abdel Fattah) el-Sisi egiptenilor de către liderii mondiali. De fapt, (președintele american Joe) Biden a fost acuzat că a făcut o întoarcere în sens invers în ceea ce privește situația drepturilor omului a lui Sisi, favorizând un parteneriat productiv SUA-Egipt în detrimentul responsabilizării lui Sisi”, a declarat Due-Gundersen.

El a adăugat că unii observatori l-au catalogat pe Sisi drept Mubarak 2.0, o referire la fostul președinte egiptean Hosni Mubarak, care a condus timp de trei decenii înainte de a fi răsturnat în urma unei revoluții în timpul Primăverii arabe din 2011. El conduce cu o mână de fier, iar economia Egiptului s-a înrăutățit progresiv, mulți egipteni fiind într-o situație disperată, a spus el.

Dr. Noha Bakr, profesor de științe politice în Egipt, spune că poporul egiptean nu atribuie situația economică grea a țării guvernului, ci evenimentelor externe. Egiptenii, a declarat ea pentru The Media Line, recunosc în cea mai mare parte că majorarea prețurilor se datorează condițiilor globale și există un nivel de satisfacție a dezvoltării privind drepturile sociale și economice.