• Trei activiști ai mișcării pentru climă „Last Generation” au întrerupt pentru scurt timp maratonul de la Roma, duminică.
  • Potrivit experţilor, schimbările climatice induse de activitatea umană sporesc intensitatea şi frecvenţa fenomenelor meteorologice extreme.
  • În ultimele luni, activiștii din Last Generation au aruncat cu supă, prăjituri și vopsea pe situri culturale și opere de artă din muzee.

Trei activiști ai mișcării pentru climă „Last Generation” au întrerupt pentru scurt timp maratonul de la Roma, duminică, înainte ca poliția să-i aresteze, a anunțat grupul.

Protestatarii au perturbat cursa la ora 9:00 (08:00 GMT) înainte ca ofițerii să-i mute pe marginea drumului și să-i ducă la secția de poliție, a precizat Last Generation într-un comunicat.

Last Generation avertizează asupra unei primăveri și a unei veri pline de pericole climatice pentru Italia, pe măsură ce temperaturile cresc, cu „decese la locul de muncă din cauza căldurii”, scrie France24.

Recomandări

ISRAELUL EXTINDE OPERAȚIUNEA ÎN RAFAH
CIOLACU IA MĂSURI ANTI-SHRINKFLAȚIE
A8 FACE PROGRESE
ÎNCEPE CAMPANIA ELECTORALĂ
COMPANIILE RESIMT SCĂDERI DUPĂ PANDEMIE
PROFESORII VOR LUCRA CU A.I.

Grupul cere ca statul să creeze un fond de reparații de 20 de miliarde de euro pentru „toate persoanele care suferă daune din cauza schimbărilor climatice”.

În ultimele luni, activiștii Last Generation au aruncat supă, prăjituri și vopsea pe situri culturale și opere de artă din muzee, în tactici de șoc pentru a-și răspândi mesajul.

Oamenii de știință spun că schimbările climatice induse de activitatea umană cresc intensitatea, frecvența și durata fenomenelor meteorologice extreme, precum seceta, valurile de căldură și incendiile de pădure.

Citește și