• Activiștii ecologiști din grupul „Last Generation” s-au acoperit cu noroi în fața Senatului italian din Roma.
  • Membrii „Last Generation” au protestat topless împotriva consecințelor schimbărilor climatice.
  • Italia a fost afectată recent de precipitații extreme care au inundat nord-estul Italiei, provocând moartea a cel puțin 14 persoane.

Activiștii ecologiști din grupul „Last Generation” s-au acoperit cu noroi în fața Senatului italian din Roma, marți, pentru a protesta împotriva combustibililor fosili și a consecințelor schimbărilor climatice.

Țara a fost afectată recent de precipitații extreme care au inundat nord-estul Italiei, provocând moartea a cel puțin 14 persoane.

Activiștii „Last Generation” protestează de ani de zile împotriva încălzirii globale prin blocaje rutiere, lipindu-se de capodoperele de pictură sau aruncând vopsea pe monumente celebre.

Recomandări

UNGARIA E OUT
KENNEDY A VORBIT CU TRUMP
TRUMP SCOATE COLȚII LA KAMALA
SPORTIVII ROMÂNI SE PREGĂTESC DE J.O.
PRINȚUL PHILLIP AR FI IMPLICAT ÎN AFACEREA PROFUMO
MARINA SUA ARE PROBLEME DE 132 MLD $

Activiștii ecologiști protestează la Londra împotriva acționarilor gigantului petrolier Shell

Zeci de activiști, membri ai „Greenpeace” și „Extinction Rebellion”, au protestat marți, la Londra, la adunarea anuală a acționarilor gigantului petrolier Shell. Activiștii au fost târâți de agenții de securitate pentru că au perturbat evenimentul.
Protestatarii spun că Shell obține profituri record în detrimentul mediului. Zeci de oameni au scandat „Shut down Shell”. Președintele Shell, Andrew Mackenzie, nu a putut începe ședința timp de mai bine de o oră.

„Shell continuă să foreze noi zăcăminte de petrol și gaze aici, în Marea Britanie și în întreaga lume, în unele dintre cele mai bogate în biodiversitate regiuni din Filipine și din Delta Nigerului. Expansiunea de petrol și gaze ne va împinge pe o prăpastie de 1,5 grade, ceea ce nu va face decât să ne împingă și mai mult spre extincție și catastrofă climatică. Așa că suntem aici pentru a spune că afacerea nu poate continua, o vom închide.” Carina Manitius, economist de mediu

John Kerry: schimbările climatice sunt mai grave decât unele războaie


John Kerry, Emisar special al SUA pentru climă, a declarat miercuri că din cauza crizei climatice,
lumea va suferi mai multe perturbări și distrugeri „decât în anumite războaie”.
Luând cuvântul marți în fața Comisiei pentru apărare din Marea Britanie, Kerry i-a îndemnat pe liderii mondiali să lupte alături de China, lăsând deoparte problemele geopolitice serioase, împotriva provocărilor climatice comune.


„În Africa Subsahariană, există 48 de state naționale care produc 0,55% din toate emisiile din lume. 18 dintre cele mai afectate 25 de locuri din lume se află în Africa. Așadar, acolo veți avea un impact masiv. Întreaga capacitate de producție alimentară este în pericol. Nu s-a întâmplat încă. Nu se va întâmpla mâine, dar este în pericol de a face implozie. Și atunci veți avea literalmente zeci de milioane de oameni în mișcare care vor bate la ușa Europei sau vor bate la vreo ușă unde cred că vor intra și vor avea o viață mai bună.” John Kerry

Citește și: