• Membrii grupului de combustibili fosili Ultima Generazione au turnat cărbune diluat în apa fântânii.
  • Protestatarii din grupul Ultima Generazione au afișat bannere pe care scria „Nu vom plăti pentru [combustibili] fosili” și au strigat „Țara noastră moare”.
  • Primarul Romei, Roberto Gualtieri, a condamnat protestul, cel mai recent dintr-o serie de acte care vizează operele de artă din Italia.

Șapte activiști care protestează împotriva schimbărilor climatice s-au urcat în fântâna Trevi din Roma și au turnat cărbune diluat în apă pentru a o înnegri, scrie The Guardian. Protestatarii din grupul Ultima Generazione au afișat bannere pe care scria „Nu vom plăti pentru [combustibili] fosili” și au strigat „Țara noastră moare”.

Polițiștii au intrat în apă pentru a-i lua pe activiști, în timp ce mulți turiști filmau cascadoria și câțiva dintre spectatori strigau insulte la adresa protestatarilor, arată imaginile video.

Într-o declarație, Ultima Generazione a cerut încetarea subvențiilor publice pentru combustibilii fosili și a legat protestele de inundațiile mortale din ultimele zile din regiunea Emilia-Romagna, în nordul Italiei. Grupul a declarat că una din patru case din Italia este expusă riscului de inundații.

Recomandări

COLDPLAY CÂNTĂ LA BUCUREȘTI
ISRAEL LUPTĂ PE DOUĂ FRONTURI
CINE ȚI-A LUAT SECTORUL?
TAYLOR SWIFT PROVOACĂ CUTREMUR
CE DECIDE G7 PENTRU UCRAINA
INVESTITORII APROBĂ PLANUL LUI MUSK

Primarul Romei, Roberto Gualtieri, a condamnat protestul, cel mai recent dintr-o serie de acte care vizează operele de artă din Italia. „Ajunge cu aceste atacuri absurde asupra patrimoniului nostru artistic”, a scris el pe Twitter.

Tradiția este ca vizitatorii să arunce monede în celebra fântână din secolul al XVIII-lea pentru a se asigura că se vor întoarce într-o zi la Roma.

Citește și: