• Membrii grupului de combustibili fosili Ultima Generazione au turnat cărbune diluat în apa fântânii.
  • Protestatarii din grupul Ultima Generazione au afișat bannere pe care scria „Nu vom plăti pentru [combustibili] fosili” și au strigat „Țara noastră moare”.
  • Primarul Romei, Roberto Gualtieri, a condamnat protestul, cel mai recent dintr-o serie de acte care vizează operele de artă din Italia.

Șapte activiști care protestează împotriva schimbărilor climatice s-au urcat în fântâna Trevi din Roma și au turnat cărbune diluat în apă pentru a o înnegri, scrie The Guardian. Protestatarii din grupul Ultima Generazione au afișat bannere pe care scria „Nu vom plăti pentru [combustibili] fosili” și au strigat „Țara noastră moare”.

Polițiștii au intrat în apă pentru a-i lua pe activiști, în timp ce mulți turiști filmau cascadoria și câțiva dintre spectatori strigau insulte la adresa protestatarilor, arată imaginile video.

Într-o declarație, Ultima Generazione a cerut încetarea subvențiilor publice pentru combustibilii fosili și a legat protestele de inundațiile mortale din ultimele zile din regiunea Emilia-Romagna, în nordul Italiei. Grupul a declarat că una din patru case din Italia este expusă riscului de inundații.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD FESTIVAL
UNDE MĂNÂNCI AZI? LA STREET FOOD
CE FACI AZI? ȘEDINȚĂ FOTO DE PAȘTE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA

Primarul Romei, Roberto Gualtieri, a condamnat protestul, cel mai recent dintr-o serie de acte care vizează operele de artă din Italia. „Ajunge cu aceste atacuri absurde asupra patrimoniului nostru artistic”, a scris el pe Twitter.

Tradiția este ca vizitatorii să arunce monede în celebra fântână din secolul al XVIII-lea pentru a se asigura că se vor întoarce într-o zi la Roma.

Citește și: