• Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat vineri că europenii ar fi surprinşi dacă ar afla adevărul despre avariile la gazoductele Nord Stream.
  • Preşedintele rus Vladimir Putin a apreciat în 12 octombrie că exploziile care au produs scurgeri de gaze din Nord Stream 1 şi 2 în septembrie au fost urmarea unor acţiuni de „terorism internaţional” .
  • Diplomaţia de la Moscova i-a cerut preşedintelui american Joe Biden să dezvăluie dacă ţara sa este răspunzătoare de sabotajul respectiv.

Kremlinul a declarat vineri că europenii ar fi „surprinși” să afle „adevărul” despre exploziile care au provocat luna trecută scurgeri de gaze pe gazoductele Nord Stream 1 și 2, construite pentru a transporta gazul rusesc în Europa, scrie Le Monde.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat vineri că europenii ar fi surprinşi dacă ar afla adevărul despre avariile la gazoductele Nord Stream.

Rusia a cerut de mai multe ori să participe la ancheta internaţională privind exploziile la cele două conducte din Marea Baltică, prin care gazele ruseşti puteau ajunge în Europa.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Preşedintele rus Vladimir Putin a apreciat în 12 octombrie că exploziile care au produs scurgeri de gaze din Nord Stream 1 şi 2 în septembrie au fost urmarea unor acţiuni de „terorism internaţional” în folosul Statelor Unite, al Poloniei şi al Ucrainei.

Diplomaţia de la Moscova i-a cerut preşedintelui american Joe Biden să dezvăluie dacă ţara sa este răspunzătoare de sabotajul respectiv.