• Mai mulți utilizatori s-au plâns de probleme la navigarea pe site.
  • Site-ul funcționează la capacitate limitată din cauză că este încă în faza de testare beta.
  • Comenzile de teste vor fi limitate la patru teste rapide pentru fiecare adresă rezidențială.

Site-ul beta s-a confruntat cu câteva probleme și a depășit traficul pe toate celelalte site-uri guvernamentale la un loc. Administrația Biden și-a lansat discret site-ul web pentru ca americanii să solicite teste COVID-19 gratuite la domiciliu marți, cu o zi înainte ca site-ul să fie lansat oficial.

Site-ul, CovidTests.gov, prezintă un formular gestionat de Serviciul Poștal al SUA prin care oamenii pot comanda patru teste la domiciliu pentru fiecare adresă rezidențială.

Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat că site-ul se află în faza de „testare beta” și funcționează la o „capacitate limitată” înainte de lansarea oficială. Site-ul va fi lansat oficial miercuri la mijlocul dimineții, a precizat Psaki.

Recomandări

CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
VENEȚIENII IES ÎN STRADĂ
RĂMÂNE TRUMP FĂRĂ IMUNITATE?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
METROUL NU MAI BATE PASUL PE LOC
IA MISS-UL LA 60 DE ANI

Traficul pe site a explodat rapid, dar lansarea acestuia nu a fost lipsită de probleme. Unii utilizatori s-au plâns pe rețelele de socializare că au fost blocați să comande teste deoarece instrumentul nu a luat în calcul clădirile de apartamente cu mai multe gospodării care au aceeași adresă. „Locuiesc într-o clădire de apartamente, așa că este o cursă acerbă cu vecinii mei pentru a vedea cine primește acele teste gratuite”, a scris un utilizator pe Twitter.

Casa Albă precizează că „pentru a promova un acces larg”, expedierile de pe site-ul covidtests.gov vor fi limitate inițial la patru teste rapide pe adresă rezidențială, indiferent de numărul de ocupanți. Asta înseamnă că o familie de cinci persoane va primi același număr de teste ca o persoană care locuiește singură.

USPS are cunoștință de „cazuri foarte limitate” de adrese care nu sunt înregistrate ca fiind clădiri cu mai multe unități de locuit și care sunt blocate să comande teste COVID, a declarat un purtător de cuvânt al lui Biden pentru The Guardian.

„Acest lucru se întâmplă într-un procent mic de comenzi”, a precizat USPS într-o declarație, adăugând că cei afectați ar trebui să contacteze serviciul clienți al USPS pentru a rezolva problema.

Noul program marchează cel mai recent pas făcut de Joe Biden pentru a răspunde criticilor privind stocul scăzut și cozile lungi pentru teste în timpul unei creșteri la nivel național a cazurilor de COVID-19 din cauza variantei Omicron.