• Vârsta minimă de mobilizare militară în Ucraina este de 25 de ani. SUA cer scăderea la 18 ani.
  • Între 60.000 şi 100.000 de ucraineni au murit în război. Alţi 400.000 au fost prea răniţi să  mai lupte pe front.
  • Numărul victimelor militare din ambele ţări – Rusia şi Ucraina – este mai mare decât cel provocat în rândul americanilor de războaiele din Vietnam şi Coreea.

Administrația Biden cere urgent Ucrainei să modifice legea mobilizării militare și să cheme la arme tinerii cu vârste începând de la 18 ani. În acest moment, vârsta minimă de mobilizare militară în Ucraina este de 25 de ani. Decizia vine pe fondul nevoii tot mai mari a Ucrainei de creștere a numărului personalului militar.Cu toate acestea, Kievul a evitat până acum să reducă vârsta de recrutare pentru că se teme că va avea probleme demografice din acest motiv.

Zilele acestea, a apărut și un nou raport cu privire la numărul victimelor militare ucrainene, morți și răniți, în urma celor aproape trei ani de război. Între 60.000 și 100.000 de militari ucraineni ar fi murit în război și alți 400.000 au fost răniți prea grav pentru a se putea întoarce pe front, susține The Economist.

Cât de mare este problema din Ucraina în ceea ce privește personalul militar?

Ucraina se confruntă cu un deficit foarte mare pe front, în raport cu numărul de forțe folosit de Rusia. Acest lucru este susținut chiar și de oficialii de la Kiev, dar și în urma măsurilor luate în ultimul an cum ar fi crearea unei legiuni străine în Polonia, reducerea vârstei de recrutare de la 27 de ani la 25 de ani, dar și permiterea persoanelor condamnate să se alăture armatei.

Recomandări

REACȚIA LUI GEORGESCU
„EUROPA, ÎN RĂZBOI CU RUSIA”
CE SPUNE TIKTOK DESPRE ALEGERI
CE SPUNE CSAT DUPĂ ALEGERI
CU SUSPENDARE PT. IGA
UNDE MĂNÂNCI BINE

Nu se știe câte șanse are cererea administrației Biden spre Ucraina, de a reduce vârsta de recrutare de la 25 de ani la 18 ani. Liderii de la Kiev consideră că prin trimiterea tinerilor pe front le este luată șansa de a avea copii și astfel este afectată demografia.

Citește și