• Bugetul de stat pe 2024 a fost aprobat de Parlament, iar premierul Ciolacu spune că va fi axat pe investiții și crearea de locuri de muncă
  • Marcel Ciolacu se bazează pe fondurile UE la capitolul investiții, care nu ar trebui să fie preocuparea sa, ci a antreprenorilor și operatorilor din economie
  • Bugetul ar fi trebuit să aloce câte 20% pentru priorități ca Educația și securitatea României, dar Ciolacu nu este preocupat decât de securitatea sa, a PSD și a votanților săi, bugetarii, spune Adrian Sârbu.

Nemo:Gâlceava pe buget s-a încheiat. Parlamentarii l-au adoptat cu 299 de voturi pentru și 82 împotrivă. Printre opozanți au fost membrii AUR, care au părăsit sala de plen pe motiv că PNL și PSD nu au acordat majorarea promisă de 40% profesorilor. Ciolacu s-a lăudat că bugetul pe 2024 este unul axat pe investiții, construit în jurul patriotismului economic și va duce la crearea a 80.000 de noi locuri de muncă. Deci a reușit democrativa să-și îndeplinească obiectivul. A trecut bugetul, a trecut reforma fiscală”.

Adrian Sârbu: „Nu există nicio reformă fiscală. Asta e o cacealma cu reforma fiscală. Ca și restructurarea guvernamentală. Au amânat-o 6 luni, da? Să fim serioși, îi credea cineva? Nu a crezut nimeni asta. Bugetul pe 2024 este la fel de fake ca și cel pe 2023 și el se bazează pe minuni”.

Hofi: „Creștere economică”.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
CÂT MAI JOACĂ NADAL
AI LIBER LA TREN

Adrian Sârbu:  „O creștere economică generată de cine? Păi nu de bugetari, că ei sunt la cheltuit bani, de toți fraierii ca noi. Dl. Ciolacu nu a vorbit așa, că va crea domnia sa 80.000 de locuri de muncă. România are potențial să creeze 500.000 de locuri de muncă, fără să vină dl. Ciolacu”.

Nemo:Ba chiar are nevoie să vină srilankezi”.

Adrian Sârbu:Exact. Ce să mai vorbim că noi alungăm românii din țară și oferim altora oportunități. Bravo! Vin 70 miliarde de euro. Alea sunt investiții. Din astea, îmi permit să vă atrag atenția, că este o cifră de aproape 3 miliarde de euro care sunt pentru consultanță. Mi-aș dori să am timp să urmăresc cine sunt beneficiarii acestei consultanțe. Deocamdată, dl. Ciolacu se bazează la investiții pe fondurile UE. Simplu. Nu trebuie să se ocupe Ciolacu de investițiile României. Nu trebuie să se ocupe niciun politician de ceea ce trebuie să se ocupe investitorii, și antreprenorii, și operatorii din economie. Nu, ei trebuie să se ocupe cu asigurarea securității României, care e complexă. Creșterile sunt infime. Și cu asigurarea unui alt element de securitate pe termen lung și anume Educația. Educația în România are nevoie de 20% din PIB. Securitatea României are nevoie de 20% din PIB. Și o să mă întrebi, restul de 60% mai acoperă? Păi nu trebuie să acopere și o să vorbim puțin de buget, nu acum. Asta e toată situația. Îl preocupă pe dl. Ciolacu securitatea României? Nu. De ce? Pentru că pe dl. Ciolacu îl preocupă securitatea domniei sale, a partidului domniei sale  și a celor care îl votează, care sunt bugetarii”.

Citește și