Adrian Sârbu: Ce contribuție a adus poporul bugetar de 1,2 milioane de bugetari la creșterea României pentru ca bugetul să crească de la 18 milioane în 2004 la 124 miliarde în 2023?

  • Ce contribuție au avut bugetarii ăștia? Ce contribuție au avut ca să justifice de la 18 miliarde în 2004 la 110 miliarde în 2023 și să nu se sature și să vrea și încă 15 miliarde?
  • Din de 70 de miliarde de euro 35 de miliarde sunt credite. Adică 175 de miliarde de lei, care se vor adăuga la datoria de peste 700 de miliarde de lei ale Românei.
  • Și domnul Ciolacu le spune românilor nebugetari: „Băi, fraierilor, voi nu înțelegeți că trebuie să luam banii ăștia 7 miliarde de la UE?! Noi, bugetarii.”

Adrian Sârbu: „Întrebarea mea către tine a fost: Ce contribuție au avut bugetarii ăștia? Ce contribuție au avut ca să justifice de la 18 miliarde la 110 miliarde și să nu se sature și să vrea și încă 15 miliarde pe care, atenție, domnul Ciolacu a hotărât: Bai, fraierilor, noi… Domnilor fraieri, tovarăși prosti care «esteți”, păi noi trebuie să facem de 70 de miliarde de euro, din care jumate sunt granturi, jumate sunt credite pe care le mai adăugăm la alea 700 de miliarde datorie de stat până o să ajungem să nu mai avem voie să ne împrumutam ca alte tari și cum a ajuns Grecia. Băi, fraierilor, voi nu vă dați seama că noi facem un efort foarte mare să îi aducem pe ăia 70 de miliarde la noi acasă de la UE, așa cum românașii noștri, pe vremuri, veneau cu motociclete furate, cu diverse camioane pline cu ce mai agoniseau ei prin Franța și prin alte țări, cântând la acordeoane sau alți românași cu sacoșa lor mică, cu bănuți cu 100 – 200 de euro pe care îi trimiteau cu Western Union la mămicuța lor. 100 de euro. Știi cum e să te duci în calitate de român spălător de wc-uri să ai și tu 100 de euro puși deoparte să-i trimiți lu’ maică-ta prin Western Union?! Mie mi se pare ăsta un lucru incredibil. Și domnul Ciolacu le spune românilor: «Băi, fraierilor, voi nu înțelegeți că trebuie să luam banii ăștia?! Noi, bugetarii.»

Și vreau să discutam mai departe că o să mai am o întrebare pentru voi. Ce o să facă domnul Ciolacu cu astea 70 de miliarde de euro?”