• Europa nu poate concura singură împotriva Americii din punct de vedere economic, tehnologic și militar și trebuie să investească în orașe, în knowledge.
  • SUA, cu un parlament în care fiecare congresmen este ales individual și un Executiv cu atribuții foarte clare, are interesul de a-și asocia Europa.
  • Europa trebuie să arate ca Statele Unite. Țările europene să fie statele americane, toate funcțiile alese și un președinte al Europei, care este și Executivul și astfel avem o Europă cu o structură clară, curățată de această mușiță a bugetarilor, afirmă Adrian Sârbu.

„N-o să ne putem confrunta nici militar, nici economic și nici tehnologic cu o Americă. Care America, ce interes are? Are interesul de a-și asocia Europa ca piață și principala evoluție economică a Europei e că, din punct de vedere energetic, a ieșit de sub controlul Rusiei, ceea ce e foarte bine. (…) America ce are? Un congres, un parlament clar ales (…)”

„Prin ce vot? Fiecare cu fiecare. Individual, fiecare congresmen e ales individual. După aia ce ai? Un executiv foarte clar, cu atribuțiile lui, nu o bucată de președinte cu o bucată de Consiliul Uniunii Europene, o bucată de Consiliul European, la noi o bucată de președinte care nu știi ce face (…) Europa asta trebuie să arate ca Statele Unite (…) Deci, ajungem inevitabil la un lider al Europei, asta e părerea mea.”

„E bine să unim Europa, să avem lideri și clar și structură, ca America. (…) Și eu susțin tare și o să spun de ce. Dar ți-am dat exemple, de ce vorbește Macron, domnule, e fragilă Europa? Nu mai e fragilă, că e

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

America, atenție că-ți transferă răspunderea acuma, în iulie. Nemo, nu e nevoie să mai fie second Europa. Europa să nu mai fie UE, zona euro. Nu, să fie Europa (…)”

„Europa are șansa să se refacă ca o altă Americă din punct de vedere al structurii instituționale, al guvernanței. Și ți-am propus aici, și tu ai fost de acord. Până și voi ați fost de acord. Domnule, în primul rând, ne uităm la viitor, viitorul Europei e al orașelor. De ce? Europa este continentul cu cele mai multe orașe, cele mai dezvoltate, cu cea mai mare moștenire, dar cu patrimoniul cel mai mare, că de-aia a fost transformată Europa într-un muzeu acuma și într-un Versailles nesfârșit și într-o Italie nesfârșită, ș.a.m.d. Foarte bine, că face bani. Deci Europa trebuie să se bazeze pe orașe. Care orașe, pentru că tot Europa era originea knowledge-ului american și european, să fie centre de knowledge. Deci Europa să se întoarcă și să investească în knowledge. (…)

„După care… sunt un teritoriu micuț. Ce-mi trebuie mie Orbani, Iohanniși și alți Nehammeri. Nu, domnule, țările europene să fie statele americane. Guvernator ales, parlament ales, toată lumea aleasă, toate funcțiile alese. Și ce avem? Avem un președinte al Europei, care este executivul. Deci nu mai am un Michel, o Ursulă, noi nu mai știu care rotative. Am un parlament cu o cameră sau două, aleși unu câte unu. Mă, dar americanii de ce pot să aleagă 400 de oameni, unu câte unu?

Am un guvern cu principalele funcții, adică președintele care e executiv ales direct și am o Europă, care e clară, ca structură, ca funcțiuni, curățată de această mușiță a bugetarilor (…) care să muncească, să producă, inclusiv să plătească taxe, nu să fie plătiți din taxe și să generăm mai mult decât putem. Pentru că mai avem o situație. În ultimii 20 de ani Europa a crescut 3%. America a crescut vreo 40%.”

Rezultatele sondajului Mediafax-ZF-Aleph News:

Ești pregătit să votezi direct un singur conducător al Europei care să îndeplinească funcțiile de președinte și premier simultan pentru toate statele UE, iar în țara ta să alegi doar un guvernator și un parlament?

DA- 52%

NU- 48%

Citește și