• Poziția Rusiei nu e periculoasă pentru noi, poziția noastră e periculoasă pentru noi.
  • Acest minister de șase miliarde e preocupat de un singur lucru, de pensii speciale. Nu ar trebui cineva dintre noi și anume fiecare, noi toți la un loc și fiecare separat să îl întrebăm: ce faceți acolo, măi, fraților?
  • Noi nu trebuie să discutăm despre Tîlvăr și Iohannis. Noi trebuie să discutăm despre bunul Dumnezeu, pentru că s-a dovedit că Dumnezeu e singurul care îi apără pe români.

Plouă cu drone și în România. MApN caută o a 3-a dronă în județul Tulcea. Miercuri, pe un câmp din apropierea localităților Nufărul și Victoria, militarii au găsit alte bucăți de dronă rusească.

Spiritele au fost încinse noaptea trecută, când Ro-Alert a sunat pentru prima oară pe malul Dunării. Locuitorii din 8 localități au fost avertizați să meargă în beciuri sau adăposturi, dacă au, iar dacă nu, să rămână în casă, departe de geamuri și pereți exteriori. Românii n-au fugit în adăposturi pentru că abia acum sunt făcute.

În urma atacurilor rusești cu drone asupra porturilor Reni și Ismail – au fost răniți 7 oameni, 3 dintre ei au fost transportați la spital.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

În România totul e bine, „hai să n-o luăm razna” – ne liniștește premierul. „Nu ne atacă nimeni, oameni buni, o luăm razna cu toții (…) au sărit niște rămășițe dintr-o dronă lovită de armata ucraineană (…) nu a avut explozibil, nu a avut nimic”, a spus premierul Ciolacu.

Dronele căzute la noi o scot în față pe „femeia de foc a lui Putin” care vine cu amenințări la adresa României. „Nu vă mai dați îngrijorați și nu vă faceți rău cu mâna voastră”, avertizează purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

„Dacă România ar fi fost într-adevăr îngrijorată de toată aceasta situație, s-ar fi comportat altfel. Nu ar fi aprins spiritele în Moldova, nu ar fi provocat la graniță și nici nu ar fi susținut politicile lui Zelenski care destabilizează securitatea regională. Mai bine s-ar gândi la toate aceste nuanțe de escaladare a crizei la care ei participă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a MAE rusesc.

„Dar cum puteți explica poziția lor (a românilor)?”

„Dar cum să o explic? Vor alege poziția care le convine. Pentru că așa e cel mai simplu. Pentru că nu răspunzi pentru nimic, poți să născocești lucruri și să dai vina pe alții”, a mai spus Zaharova.

Subiectul a fost dezbătut la Știu, pe Aleph News, de Hofi, Nemo și Adrian Sârbu.

„Poziția Rusiei nu e periculoasă pentru noi, poziția noastră e periculoasă pentru noi, pentru că, atunci când apar astfel de evenimente, nedorite pentru domnul Iohannis mai ales cele care vin în weekend, pentru că îi strică feng-shui-ul de weekend, vezi cazul incendiului de la Crevedia, nu facem decât să ne reamintim că România este o țară ne-apărată. Domnul Ciolacu spune «domnule, nu s-a întâmplat nimic, fraților. Și v-am mai spus și acum o săptămână că nu a căzut nicio dronă. Între timp, a căzut o dronă, dar nu s-a întâmplat nimic». Părerea mea este că noi nu trebuie să discutăm despre Tîlvăr și Iohannis. Noi trebuie să discutăm despre bunul Dumnezeu, pentru că s-a dovedit că Dumnezeu e singurul care îi apără pe români, ce puțin așa ni se spune la biserică”, spune Adrian Sârbu.

„Nu am văzut niciun popă să blagoslovească sau să afurisească dronele astea rusești că poate ar fi ajutat puțin, nu am văzut nicio slujbă prin Catedrala Neamului prin care să ne ajute Dumnezeu să nu ne mai cadă drone în cap. Mai bine să ne cadă telefoane mobile, chiar și alea din India sunt bune acum, că sunt generații noi. Poate se prăbușește un avion cu telefoane mobile”, adaugă Adrian Sârbu.

Hofi a amintit că, la fiecare slujbă, preoții se roagă pentru apărarea României.

„În cazul ăsta trebuie să îi evocăm elogiativ pe preoți, că sunt singurii care se ocupă de apărarea României. Își fac treaba, se roagă la Dumnezeu să ne ajute. Dar acest minister de șase miliarde, preocupat de un singur lucru, de pensii speciale – nu spune câți combatanți are acest minister, nu ar trebui cineva dintre noi și anume fiecare, noi toți la un loc și fiecare separat să îl întrebăm: ce faceți acolo, măi, fraților? Măi Ciolacule, ia vezi ce faci ăștia! Că te văd că ești activ, ești interesat, dar nu mai mima că tai costurile la buget, că le iei taxe, nu le dai taxe și acum mimezi că aperi România. Apucă-te și vezi ce e cu ministerul ăsta, ce e cu resursa României de Apărare”, mai spune Adrian Sârbu.

Citește și