• Ellwood, un deputat de rang înalt și președinte al Comisiei de Apărare a Camerei Comunelor, a declarat că dezvăluirea din memoriile lui Harry a fost prost sfătuită”.
  • Ducele de Sussex a efectuat două misiuni în Afganistan.
  • El a fost copilot artilerist al unui elicopter de atac Apache.

Afganii au cerut ca prințul Harry să fie judecat pentru moartea oamenilor pe care a recunoscut că i-a ucis în timpul luptelor sale în țară pentru armata britanică.

În cartea sa, Spare”, Harry dezvăluie că a ucis 25 de luptători și spune că nu s-a gândit la ei ca la niște oameni”, ci ca la niște piese de șah” care au fost scoase de pe tablă. Ducele de Sussex a efectuat două misiuni în Afganistan în perioada în care a făcut armata, inclusiv o misiune între 2012 și 2013, în timpul căreia a fost copilot artilerist al unui elicopter de atac Apache.

Ruda unei victime a unui atac aerian din 2011 despre care se spune că ar fi fost efectuat de forțele britanice, Mullah Abdullah, s-a numărat printre cei care au afirmat că Harry ar trebui să fie judecat. Acesta a declarat că și-a pierdut nouă rude când casa sa a fost lovită de o lovitură aeriană în timp ce se afla la piață în satul Yakhchal din districtul Nahr-E-Saraj.

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

El a declarat pentru agenția de știri AP de la mormântul tatălui său, care s-a numărat printre cei uciși: Cerem comunității internaționale să îl judece pe această persoană (prințul Harry) și ar trebui să primim despăgubiri pentru pierderile noastre.

Ne-am pierdut casa, viața și membrii familiei, ne-am pierdut mijloacele de trai și, de asemenea, pe cei dragi nouă”.

Deputatul conservator Tobias Ellwood a sugerat că recunoașterea prințului ar putea crea riscuri de securitate pentru Jocurile Invictus. Ellwood, un deputat de rang înalt și președinte al Comisiei de Apărare a Camerei Comunelor, a declarat că dezvăluirea din memoriile lui Harry a fost prost sfătuită”.