• Stocurile se ridicau la 6.201,3 kg la 11 mai (față de 5.525,5 kg în februarie), de peste 30 de ori mai mult decât limita autorizată de acordul internațional din 2015.
  • Discuțiile planificate între Teheran și Agenție au fost suspendate după decesul președintelui Ebrahim Raissi.
  • Puterile occidentale susțin că nu există nicio justificare civilă credibilă pentru ca Iranul să îmbogățească uraniu la astfel de niveluri. Iranul spune că obiectivele sale sunt pașnice.

Potrivit unui raport al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), Iranul și-a mărit în continuare stocul de uraniu îmbogățit. Discuțiile planificate între Teheran și Agenție au fost suspendate în urma decesului președintelui Ebrahim Raissi, scrie Reuters.

Agenția Internațională pentru Energie Atomică se confruntă cu o serie de dificultăți în Iran, inclusiv cu faptul că țara a pus în aplicare doar o mică parte din măsurile pe care șeful AIEA, Rafael Grossi, credea că s-a angajat să le ia într-o „Declarație comună” privind cooperarea de anul trecut.

Iranul și-a mărit și mai mult stocul de uraniu îmbogățit în ultimele luni, intensificându-și programul nuclear, potrivit unui raport al Agenției Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), citat de AFP. Stocurile se ridicau la 6.201,3 kg la 11 mai (față de 5.525,5 kg în februarie), de peste 30 de ori mai mult decât limita autorizată de acordul internațional din 2015, deși Teheranul neagă că vrea să se doteze cu bomba.

Recomandări

PUTINSE LAUDĂ CU RACHETELE BALISTICE
CUM VĂD MAGHIARII ROMÂNIA ȘI ROMÂNII?
BIDEN: „NIMENI NU E MAI BUN CA MINE”
UNDE MERGI AZI? TOSCANA, DIN ROMÂNIA
YOUTUBE ELIMINĂ DEEPFAKE LA CERERE
FRANȚA ÎL ELIMINĂ PE RONALDO LA 11M

Puterile occidentale susțin că nu există nicio justificare civilă credibilă pentru ca Iranul să îmbogățească uraniu la astfel de niveluri. Iranul spune că obiectivele sale sunt pașnice.

Citește și