• Muhammad Mukhbar a fost ofițer în corpul medical al Corpului Gardienilor Revoluției Islamice în timpul Războiului Iran-Irak.
  • Ebrahim Raisi, un protejat al liderului suprem al țării, a murit luni într-un accident de elicopter.
  • Mukhbar a fost președinte al consiliului de administrație la Banca Sina, viceguvernator al provinciei Khuzestan.

Muhammad Mukhbar, prim-vicepreședintele Iranului din 2021, va prelua funcția de președinte, după ce Ebrahim Raisi a murit într-un accident de elicopter. El este, de asemenea, membru al Consiliului de Discernământ al Expedienței.

Potrivit Comitetul Gardienului Constituțional al Iranului, Mukhbar nu va depune jurământul în calitate de președinte. „Prim-vicepreședintele își va asuma atribuțiile președinției, dar nu va depune jurământul în calitate de președinte. Alegerile se vor desfășura în maxim 50 de zile, iar președintele ales își va asuma atribuțiile timp de 4 ani.

Muhammad Mukhbar, fost șef al Execuției Ordinului Imamului Khomeini (EIKO). A fost președinte al consiliului de administrație la Banca Sina, viceguvernator al provinciei Khuzestan. Are două diplome de doctorat, în drepturi internaționale și management.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Muhammad Mukhbar a fost ofițer în corpul medical al Corpului Gardienilor Revoluției Islamice în timpul războiului Iran-Irak.

În iulie 2010, Uniunea Europeană l-a inclus pe Muhammad Mukhbar pe o listă de persoane și entități pe care le sancționa pentru presupusa implicare în problema „activităților nucleare sau cu rachete balistice”

În octombrie 2022, Mukhbar a fost trimis la Moscova, împreună cu înalți oficiali ai Iranului pentru a finaliza un acord privind trimiterea de drone Shahed și rachete în Rusia pentru a sprijini invazia Rusiei în Ucraina.

Președintele iranian Ebrahim Raisi, un protejat al liderului suprem al țării, care a ajutat la supravegherea execuțiilor în masă a mii de persoane în 1988 și care a condus ulterior țara și a lansat un atac major cu drone și rachete împotriva Israelului, a murit luni. Avea 63 de ani.

Citește și