• Air France a anunțat că nu poate exclude întârzieri și anulări de ultim moment printre zborurile care rămân.
  • Greva are loc în contextul în care guvernul francez se pregătește să dezvăluie bugetul pentru 2023.
  • Air France a estimat că doar 45% din serviciile pe distanțe scurte și medii vor funcționa vineri.

Compania națională franceză Air France a anulat mai mult de jumătate din zborurile sale pe distanțe scurte și medii în această vineri, în contextul în care controlorii de trafic aerian ai țării intră în grevă.

Într-o declarație, Air France a declarat că nu poate exclude întârzieri și anulări de ultim moment printre zborurile care rămân, adăugând că clienții afectați vor fi avertizați prin SMS și e-mail.

Air France a estimat că doar 45% din serviciile pe distanțe scurte și medii vor funcționa vineri, în timp ce 90% din legăturile pe distanțe lungi vor merge înainte.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Autoritatea aeronautică franceză DGAC a declarat la începutul acestei săptămâni că a cerut companiilor aeriene să își reducă la jumătate programul de zboruri pentru această vineri, 16 septembrie, din cauza unei acțiuni sindicale planificate de controlorii de trafic aerian.

Potrivit DGAC, reducerile afectează întreaga Franță. Autoritatea a precizat că colaborează cu autoritatea europeană de reglementare a transportului aerian, Eurocontrol, pentru a ajuta companiile aeriene să evite spațiul aerian al țării. Măsura transportatorului vine după ce cel mai mare sindicat al controlorilor de trafic aerian, SNCTA, a cerut membrilor să renunțe la instrumente, în timp ce reprezentanții lucrătorilor își exprimă îngrijorarea cu privire la viitoarele recrutări și se plâng că inflația erodează puterea de cumpărare.

De asemenea, greva are loc în contextul în care guvernul francez se pregătește să dezvăluie bugetul pentru 2023, despre care sindicatul spune că nu garantează finanțarea DGAC și ar putea limita capacitatea acesteia de a oferi creșteri salariale. În iulie, mai multe greve ale pompierilor și ale personalului de la aeroportul internațional Charles De Gaulle din capitala franceză au dus la anulări și întârzieri.