• Site-ul care urmărește mii de zboruri de pe tot globul s-a prăbușit.
  • Înainte de ultimul zbor al Reginei Elisabeta, recordul pentru cel mai urmărit zbor aparținea zborului Boeing C-40C care a transportat-o pe Nancy Pelosi în controversata sa călătorie în Taiwan.
  • Avionul folosit pentru ultima călătorie a reginei are o tradiție bogată, fiind folosit pentru mai multe misiuni umanitare.

Peste șase milioane de persoane au intrat marți pe site-ul de urmărire a zborurilor, Flightradar24, pentru a urmări ultimul zbor al Reginei Elisabeta a II-a, acesta fiind cel mai urmărit zbor din istoria site-ului. Sicriul reginei a fost transportat la Londra de la Edinburgh cu un avion de transport C-17 Globemaster cu numărul de zbor KRF01R.

La 70 de ani de la primul său zbor în calitate de regină la bordul avionului BOAC Argonaut Atalanta, ultimul zbor al reginei Elisabeta a II-a este cel mai urmărit din istoria Flightradar24, a declarat directorul de comunicare al Flightradar24.

Potrivit Flightradar24, un total de 4,79 milioane de persoane au urmărit online zborul în direct, ceea ce a dus la prăbușirea site-ului. Un alt sfert de milion de persoane au urmărit pe canalul său de YouTube, a adăugat comunicatul. Site-ul care urmărește mii de zboruri din întreaga lume s-a prăbușit cu câteva momente înainte de decolarea zborului.

Recomandări

S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
SISTEMUL „TYCHE" ÎȚI PUNE DIAGNOSTICUL
CE FACI CU CEL MIC ÎN MINIVACANȚĂ?
DRULĂ PROPUNE MĂRIREA NOTELOR LA BAC
UE VREA NOI REGLEMENTĂRI PENTRU TIKTOKLITE
TÎLVAR VREA OBUZIERE DIN COREEA DE SUD

Într-un tweet, FlightRadar24 a confirmat: În momentele de dinaintea decolării, aproape șase milioane de persoane au încercat să urmărească zborul, provocând perturbarea platformei noastre. În acest moment lucrăm pentru a asigura stabilitatea pe întreaga noastră platformă.

Un alt tweet a confirmat: 600 de mii de persoane au reușit să urmărească. Șase milioane de încercări în total. Rapoartele au adăugat că FlightRadar24 a implementat deja o serie de măsuri de calmare a traficului pentru a face față cererii anticipate înainte de zbor, dar nu a putut suporta sarcina odată ce toți utilizatorii s-au conectat.

Înainte de ultimul zbor al Reginei Elisabeta, recordul pentru cel mai urmărit zbor aparținea zborului Boeing C-40C care a transportat-o pe Nancy Pelosi în controversata sa călătorie în Taiwan. Peste 2,2 milioane de persoane au urmărit atunci zborul, ceea ce a dus la blocarea site-ului.

Între timp, avionul folosit pentru ultima călătorie a reginei are o tradiție bogată, fiind folosit pentru mai multe misiuni umanitare. Potrivit șefului Forțelor Aeriene Regale, Air Chief Marshal Sir Mike Wigston, avionul a ajutat foarte mult în eforturile de ajutorare în caz de dezastre din întreaga lume, inclusiv la evacuarea a mii de persoane care fugeau de talibani în Kabul anul trecut.