• Un consilier de la Casa Albă spune că oamenii încă nu și-au dat seama că Occidentul este deja în război cu Rusia, în timp ce temerile legate de un conflict nuclear continuă să crească, iar Putin ridică mizele.
  • Președintele Biden l-a avertizat pe Putin cu privire la catastrofa care ar rezulta în urma unui atac nuclear, în timp ce SUA își intensifică monitorizarea activității nucleare a Rusiei.
  • Președintele Zelenski a depus o cerere oficială de aderare la NATO.

Un fost consilier al Casei Albe a avertizat lumea occidentală că cel de-al treilea război mondial a început deja, doar că noi nu vrem să acceptăm acest lucru. Fiona Hill crede că ne aflăm pe un teritoriu necunoscut, în timp ce tensiunile cresc din cauza războiului din Ucraina.

Putin a intensificat tensiunile în ultimele zile și ieri a anunțat anexarea a patru teritorii din Ucraina, afirmând totodată, în mod înfiorător, că SUA „a creat un precedent” prin utilizarea de bombe nucleare asupra Japoniei în cel de-al Doilea Război Mondial.

„Suntem în această situație de mult timp și nu am reușit să o recunoaștem”, a declarat Hill pentru revista New Yorker. Între timp, președintele Biden l-a avertizat pe Putin cu privire la catastrofa care ar rezulta în urma unui atac nuclear, în timp ce SUA își intensifică monitorizarea activității nucleare a Rusiei.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Hill a subliniat cum tensiunile erau deja în creștere înainte de războiul din Ucraina, mai ales după ce Rusia a anexat Crimeea în 2014, ceea ce a dus la o mare creștere a armamentului în Ucraina, ca să nu mai vorbim de faptul că SUA și Rusia sunt în conflict în legătură cu războiul civil din Siria, unde puterile susțin tabere opuse.

Hill a spus că un mare pericol este ca actualul conflict să scape de sub control. Aceasta a fost consilier al lui Trump, care a fost criticat pe scară largă pentru că a avut o relație prietenoasă cu liderul rus.

Miza războiului crește datorită unui val de contraatacuri reușite ale forțelor ucrainene în această lună, care au dus la recuperarea a mii de kilometri pătrați de teritoriu, ceea ce l-a determinat pe Putin să anunțe chemarea a mii de rezerviști militari și civili pentru efortul de război.

Președintele Zelenski a depus o cerere oficială de aderare la NATO. „Facem pasul nostru decisiv prin semnarea cererii de aderare accelerată a Ucrainei la NATO”, a declarat Zelenski într-o declarație.