• Un obiect care semăna cu o mină a fost descoperit pe Chilia Veche.
  • Poliția de Frontieră a alertat ISU Tulcea că ar putea fi o mină marină.
  • MApN a mobilizat rezerviști pentru antrenamente în Brăila și Galați.
  • 2.200 de militari se antrenează în Programul „Sea Shield 24”.
  • La „Sea Shield 24” participă militari din 12 țări aliate României.
  • Ministrul rus de externe, Lavrov, are vizită de două zile în China.

A sunat din nou alarma pe Dunăre! Un obiect care seamănă cu o mină marină a fost descoperit pe Brațul Chilia Veche – în zona Pătlăgeanca.

Poliția de Frontieră a alertat ISU Tulcea și imediat au intervenit Forțele Navale Române care au trimis scafandrii de luptă impotriva explozivelor. Din fericire, nu s-a intamplat nimic grav – mina e una istorică, din primul Război Mondial.

România se pregătește însă pentru ce poate fi mai rău. Încă de dinainte de eveniment, mai mulți rezerviști au fost chemați la unități militare din Brăila și Galați pentru antrenamente care țin de luni până vineri.

Nu sunt singurele exerciții. Peste 2.200 de militari se antrenază în Marea Neagră de azi până pe 21 aprilie în programul „Sea Shield 24”. Militarii sunt din 12 state aliate și partenere printre care SUA, Marea Britanie, Franța, Polonia, Turcia, Bulgaria și Moldova. Sunt implicate 27 de nave, 17 aeronave plus 91 de autovehicule și ambarcațiuni.

Alarma a răsunat și la centrala nucleară din Zaporojie, controlată de ruși de la startul invaziei. O dronă a lovit un reactor nuclear a anunțat Agenția Internațională pentru Energie Atomică: „Crește riscul unui accident nuclear major! Astfel de atacuri nesăbuite trebuie să înceteze imediat”, a declarat Rafael Grossi. Rușii spun că e mâna ucrainenilor. Ucrainenii spun că e invers.

Rușii continuă să joace tare. Ministrul de externe Lavrov a ajuns azi in China, unde stă două zile să mai obțină niște avantaje de la principalul partener economic de când a inceput războiul.

Citește și

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID