• Un partid populist ar putea prelua puterea în Bulgaria.
  • Stanislav Trifonov este cântăreţ şi vedetă TV.
  • Partidul lui Trifonov e pe primul loc în sondaje.
  • Sondajele spun că GERB, partidul lui Borisov, va avea maximum 21%.
  • GERB a obținut 26,2% la alegerile din aprilie, cel mai mic scor al său.

Bulgarii au avut duminică alegeri şi, potrivit sondajelor, ar putea fi conduşi de un cântăreţ. Partidul lui Slavi Trifonov „Există un Astfel de Popor”, un fel de AUR de la noi, are cele mai multe şanse de câştig.

„Dacă pentru o săptămână cineva m-ar alege preşedinte, v-aş arăta cum trebuie să stea lucrurile. Nimeni nu ar mai merge cu cortegiu, politicienii nu ar avea niciun fel de privilegiu. Aş face în aşa fel încât un profesor să trăiască precum un preşedinte, iar preşedintele ca un profesor”, a spus Volodymyr Zelensky.

În România, controversatul jurnalist Dan Diaconescu a anunțat în 2010 că va candida la președinție după ce a înființat „Partidul Poporului”. Iar Beppe Grillo, comic, actor și blogger italian a ajuns cu partidul „Mișcarea 5 stele” în parlamentul italian.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„Oamenii se lipesc de mine ca și cum aș fi singura lor speranță. Ei spun că eu sunt cel care îi va salva de sărăcie, îmi atribuie calități pe care nu le am cu adevărat sau mă consideră un fel de Mesia, un salvator al României”, spunea Dan Diaconescu.

„Acum toate partidele se transformă în mișcări și singurul partid real din Italia suntem noi. E fantastic!”, a spus Beppe Grillo.