• Dacă în cazul Camerei Reprezentanţilor lucrurile sunt mai clare, Republicanii fiind pe cale să deţină majoritate, în cazul Senatului componenţa finală va fi aflată abia în luna decembrie.
  • Controlul Senatului american ar putea să se reducă din nou la statul Georgia, unde o cursă strânsă a forţat organizarea unui al doilea tur de scrutin.
  • Nici democratul în exerciţiu, Raphael Warnock, nici contracandidatul său republican, Herschel Walker, nu au obţinut marţi o majoritate absolută de voturi, notează BBC.

Dacă în cazul Camerei Reprezentanţilor lucrurile sunt mai clare, Republicanii fiind pe cale să deţină majoritate, în cazul Senatului componenţa finală va fi aflată abia în luna decembrie.

Controlul Senatului american ar putea să se reducă din nou la statul Georgia, unde o cursă strânsă a forţat organizarea unui al doilea tur de scrutin.

Nici democratul în exerciţiu, Raphael Warnock, nici contracandidatul său republican, Herschel Walker, nu au obţinut marţi o majoritate absolută de voturi, notează BBC.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

În Georgia, acest lucru le impune candidaţilor să treacă în turul doi pentru a decide învingătorul.

Turul doi va avea loc pe 6 decembrie.

Secretarul de stat din Georgia, Brad Raffensperger, a confirmat miercuri după-amiază şi a declarat că biroul său se pregăteşte să organizeze alegerile suplimentare.

La momentul anunţului, Warnock obţinuse 49,4% din voturi, faţă de 48,5% pentru Walker. Aproximativ 35.000 de voturi îi despărţeau pe cei doi bărbaţi.

Un al treilea candidat al unui partid, Chase Oliver, obţinuse 2,1% din voturi, şi nu va participa la alegerile suplimentare.

Rezultatele alegerilor

Partidul Republican din Statele Unite menţine avansul în cursa pentru a obţine majoritatea în Camera Reprezentanţilor, potrivit datelor electorale actualizate, în timp ce cursa pentru controlul asupra Senatului rămâne foarte strânsă.

Potrivit proiecţiilor făcute de AP, Republicanii au în acest moment 207 locuri în Camera Reprezentanţilor, iar Democraţii 184. Pentru majoritate este nevoie de 218 locuri.

În cazul Senatului, Republicanii au în prezent 49 de locuri, iar Democraţii 48.