• Echipele pirotehnice ale Serviciului Român de Informații au intervenit vineri după–amiază în Ambasada Federației Ruse la București, unde a fost semnalat un plic suspect. 
  • Potrivit procedurii, plicul va fi analizat în laboratoare specializate, pentru a fi eliminate toate suspiciunile privitoare la posibile substanțe ce ar putea fi prezente.
  • În acest caz SRI colaborează cu echipele Ministerului de Interne. 

Update

SRI a anunțat că plicul ridicat de la Ambasada Rusiei nu conține material pirotehnic. Sunt continuate investigațiile de laborator.

„In legatura cu plicul ridicat de la Ambasada Rusiei, precizam ca au fost incheiate activitatile pirotehnice. Nu a fost depistat continut de material pirotehnic. Se continua investigatiile de laborator. ”

Echipele pirotehnice ale Serviciului Român de Informaţii s-au deplasat la Ambasada Rusiei pentru a demara procedura standard în legătură cu un plic considerat suspect.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

„În urma unui control preliminar, acesta a fost ridicat şi transportat în siguranţă în vederea expertizării. Potrivit procedurii, plicul va fi analizat în laboratoare specializate, pentru a fi eliminate toate suspiciunile privitoare la posibile substanţe ce ar putea fi prezente” , informează SRI.

Două plicuri suspecte și la Ambasada Ucrainei

Angajații Ambasadei Ucrainei la București au alertat autoritățile române pe 6 decembrie autoritățile, după ce la sediul misiunii diplomatice, situat în Sectorul 1, au fost primite două plicuri suspecte. La fața locului au fost mobilizați mai mulți polițiști și pirotehniști din cadrul SRI, aceștia din urmă ridicând cele două plicuri.

SRI a stabilit că în interiorul acestora se aflau doar niște fragmente de țesuturi organice.

În acest caz SRI colaborează cu echipele Ministerului de Interne.