• Democrații sunt din ce în ce mai îngrijorați de vârsta lui Joe Biden.
  • Dacă Biden va câștiga un al doilea mandat, el va părăsi funcția la vârsta de 86 de an.
  • Reprezentantul texan Ronny Jackson, care a fost medic la Casa Albă sub președinții Barack Obama și Donald Trump, a cerut din nou ca evaluarea de joi să includă și un test cognitiv al lui Biden.

Democrații sunt din ce în ce mai îngrijorați de vârsta lui Joe Biden – 80 de ani, dar și de faptul că vicepreședintele Kamala Harris ar putea deveni candidatul în 2024 fără nicio altă alternativă clară. Biden este deja cel mai în vârstă președinte din istoria SUA și, dacă va câștiga un nou mandat, va avea 82 de ani la momentul celei de-a doua învestiri.

Rapoartele privind creșterea anxietății în cadrul Partidului Democrat cu privire la vârsta și aptitudinea președintelui pentru funcție survin în contextul în care Biden a mers joi dimineață la vizita medicală anuală la Centrul Medical Walter Reed din Bethesda, Maryland, scrie Daily Mail.

Nimeni nu vrea să fie cel care face ceva care să submineze șansele unei victorii democrate în 2024″, a declarat reprezentantul democrat din Minnesota, Dean Phillips, pentru Politico.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Cu toate acestea, în încăperi liniștite, conversația este exact opusă – am putea fi mai expuși unui risc mai mare dacă această cale este deschisă, a adăugat el. Reprezentantul texan Ronny Jackson, care a fost medic la Casa Albă sub președinții Barack Obama și Donald Trump, a cerut din nou ca evaluarea de joi să includă și un test cognitiv al lui Biden.

Majoritatea americanilor cred că Biden are deficiențe cognitive”, a scris Jackson pe Twitter. El trebuie să primească un examen cognitiv odată cu examenul fizic și trebuie să facă publice REZULTATELE COMPLETE. Trebuie să știm!!!”.

O persoană implicată în examenul medical anual a declarat pentru CNN că îngrijorarea cu privire la vârsta lui Biden a devenit omniprezentă. Un senator a declarat, potrivit Politico, că puțini democrați din camera superioară doresc ca Biden să candideze din nou. Dar nu este clar cine și-ar dori democrații să-i ia locul. În timpul unei conferințe de presă a guvernatorilor democrați care au lăudat câștigurile din 2022 la jumătatea mandatului, grupul a devenit tăcut atunci când a fost întrebat dacă consideră că Harris ar trebui să fie nominalizat, dacă Biden decide să nu candideze.

Cu toate acestea, un membru al Camerei Deputaților a declarat că Biden ar trebui să fie candidatul și a cerut reporterului să enumere propunerile de candidați alternativi, insistând asupra faptului că numărul doi al președintelui nu este o opțiune. Biden, care nu a spus încă oficial dacă va candida pentru realegere, are în vedere un anunț în aprilie, adică în aceeași lună în care și-a dezvăluit candidatura la alegerile prezidențiale din 2020.

Phillips susține că majoritatea democraților sunt îngrijorați să se exprime împotriva faptului că actualul președinte face o candidatură pentru un al doilea mandat, afirmând că aceștia sunt mai degrabă preocupați să nu-și afecteze propria carieră în politică dacă se opun lui Biden.

Este frică, pur și simplu, a declarat Phillips despre lipsa oficialilor democrați care cer un nou candidat și despre faptul că alți potențiali candidați se feresc de o candidatură.

Oamenii sunt concentrați pe autoconservare și pe aspirațiile lor, a explicat el. Este un președinte de mare competență și succes, îl admir foarte mult pe președintele Biden, a spus Phillips. Și dacă ar fi fost cu 15-20 de ani mai tânăr, ar fi fost o evidență să-l nominalizăm, dar având în vedere vârsta sa, este absurd să nu promovăm competiția, ci să încercăm să o stingem.

Singurul alt deputat democrat dispus să ceară în mod public un nou candidat în 2024 este Angie Craig, colega lui Phillips din Minnesota, reprezentanta Angie Craig.

Am spus-o, încă o cred, dar dacă președintele alege să candideze din nou, voi respecta această decizie și îl voi susține, a declarat Craig, potrivit Politico. Democrații, potrivit raportului CNN, au o anxietate crescută că Trump, chiar dacă este cu doar câțiva ani mai tânăr, va părea mai energic, menținând ritmul de două sau trei evenimente în fiecare zi. Peste zece agenți democrați și-au exprimat acest sentiment, inclusiv figuri proeminente ale partidului care, în privat, au pus la îndoială capacitatea lui Biden de a ține pasul cu un program agresiv de deplasări în campanie.

Dacă Biden va câștiga un al doilea mandat, el va părăsi funcția la vârsta de 86 de ani. Trump și-a anunțat candidatura pentru un al doilea mandat neconsecutiv la jumătatea lunii noiembrie. Fosta ambasadoare a fostului președinte la ONU, Nikki Haley, și-a anunțat marți candidatura la Casa Albă. Haley și Trump sunt singurii doi mari republicani care și-au lansat oficial candidatura pentru 2024.