• Președintele american Joe Biden este sănătos și „apt” pentru a-și continua atribuțiile prezidențiale, a declarat joi medicul său într-un raport medical.
  • În timpul vizitei sale, medicii i-au făcut lui Biden examene fizice, neurologice, dentare și oftalmologice, precum și teste gastrointestinale.
  • Medicul menționează, de asemenea, că președintele suferă de artrită și că fractura pe care a suferit-o în 2020 la un picior îl face să meargă într-un mod rigid.

Președintele american Joe Biden este sănătos și „apt” pentru a-și continua atribuțiile prezidențiale, a declarat joi medicul său într-un raport medical.

„Președintele Biden este o persoană sănătoasă și viguroasă, în vârstă de 80 de ani, care este aptă să îndeplinească cu succes îndatoririle președinției, inclusiv îndatoririle de șef al executivului, șef de stat și comandant suprem”, a concluzionat medicul Casei Albe, Kevin O’Connor, în raportul său.

Biden, cel mai longeviv președinte în funcție din istoria SUA, a fost supus joi unui examen medical la spitalul Walter Reed din Bethesda (Maryland), la periferia Washingtonului, care este frecventat în mod tradițional de președinți și de primele doamne. În timpul vizitei sale, medicii i-au făcut lui Biden examene fizice, neurologice, dentare și oftalmologice, precum și teste gastrointestinale.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

În raport, O’Connor menționează că Biden suferă de un reflux acid ușor, care îl face să fie nevoit să își dreagă gâtul mai des atunci când vorbește sau îl face să tușească, simptome care sunt mai pronunțate după mese. Medicul menționează, de asemenea, că președintele suferă de artrită și că fractura pe care a suferit-o în 2020 la un picior îl face să meargă într-un mod rigid.

În cele din urmă, potrivit lui O’Connor, „un examen neurologic detaliat” a arătat că Biden nu a suferit în ultimele luni de tulburări precum scleroza multiplă, Parkinson sau accident vascular cerebral.
Rezultatele examenului medical al lui Biden survin în contextul în care cresc zvonurile potrivit cărora acesta și-ar putea anunța în curând campania pentru realegerea în 2024, lucru pe care a spus că îl va face de luni de zile.

Sondajele de opinie arată că alegătorii democrați sunt îngrijorați de vârsta lui Biden, în timp ce unii republicani s-au folosit de vechimea sa pentru a-l ataca și a pune la îndoială dacă ar trebui să continue să conducă țara. Biden a fost supus ultima dată unui examen medical în noiembrie 2021. Atunci, el a fost supus unei anestezii pentru o colonoscopie, iar vicepreședintele, Kamala Harris, a preluat președinția pentru acea scurtă perioadă de 85 de minute. Ea a intrat în istorie, fiind prima femeie care a făcut acest lucru, chiar dacă temporar.