• Nivelul apei din lacul Poyang a scăzut după trei luni de secetă.
  • Meteorologii au avertizat că situația s-ar putea înrăutăți.
  • În total, 10 rezervoare din provincia vecină Anhui au scăzut sub nivelul bazinului mort.

Provincia chineză centrală Jiangxi a declarat pentru prima dată alertă roșie în ceea ce privește aprovizionarea cu apă, deoarece o secetă prelungită a secat o mare parte din apa din cel mai mare lac din țară.

Guvernul provinciei a declarat vineri că nivelul apei din lacul Poyang, care de obicei este o gură de vărsare a râului Yangtze, a scăzut de la 19,43 metri la 7,1 metri în ultimele trei luni. Centrul de monitorizare a apei din Jiangxi a declarat că se așteaptă ca nivelul să scadă și mai mult în zilele următoare, având în vedere lipsa de precipitații.

Precipitațiile din iulie sunt cu 60% mai puține decât în urmă cu un an, a adăugat acesta. Nu mai puțin de 267 de stații meteorologice din China au raportat temperaturi record în luna august, iar o lungă perioadă de secetă în bazinul fluviului Yangtze a împiedicat producția de energie hidroelectrică și a îngreunat creșterea culturilor înainte de recolta din acest sezon.

Recomandări

NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
UK: FETELE ÎNTREC BĂIEȚII LA FUMAT
MORIȘCA DE PE MOULIN ROUGE A CĂZUT
ACȚIUNILE META SE SCUFUNDĂ
RUSIA SPUNE NU REZOLUȚIEI

Deși ploile abundente au atenuat seceta în mare parte din sud-vestul Chinei, regiunile centrale continuă să sufere, condițiile de secetă extremă întinzându-se acum de peste 70 de zile în Jiangxi.

În total, 10 rezervoare din provincia vecină Anhui au scăzut sub nivelul bazinului mort, ceea ce înseamnă că nu pot descărca apă în aval, a declarat biroul local de apă la începutul acestei săptămâni.

Meteorologii de stat au declarat că încă mai persistă condițiile de secetă în cursurile mijlocii și inferioare ale Yangtze, cel mai lung râu din China, și că sunt necesare eforturi pentru a semăna nori și a devia apa din alte părți.