• Secretarul de Stat al Ministerului Educației interzice mărțișoarele anul acesta
  • Sorin Cîmpeanu nu e de acord cu interzicerea mărțișoarelor
  • Ministerul Sănătății recomandă ferm ca elevii să nu împartă mărțișoare
  • Alexandru Rafila consideră că interzicerea mărțișoarelor e o exagerare
  • Corina Chiru consideră că mărțișorul nu este un pericol
  • Cosmina Ezer, mama unui elev, crede că elevii ar trebui să se bucure de mărțișoare
  • Mihaela Dumitrașcu crede că interzicerea mărțișoarelor e o decizie bună

Cine ar fi crezut că un simbol atât de frumos și pur precum mărțisorul, ar putea provoca atât haos. Sorin Ion, secretar de Stat din Ministerul Educației interzice clar mărțișoarele. Ministrul Sorin Cîmpeanu îl contrazice și spune că nu e de acord cu interzicerea.

Ministerul Sănătății recomandă ferm să nu fie aduse mărțișoarele, în timp ce Alexandru Rafila susține că măsura e una exagerată. Tu ce-ai înțeles? Dacă răspunsul e „nimic”, nu ești singurul.

Corina Chiru este învățător, iar în urma încurcăturilor ea a decis: „Am înțeles. Este foarte clar. Dăm mărțișoare și flori. Adică ce-am putea face? Este un obicei, este o tradiție. Mărțișorul nu este considerat un obiect personal. Nici floarea nu este considerată. În schimb caietul este un obiect personal. Pe care elevul mi-l dă mie. Ating mâna elevului în fiecare zi pentru a-l învăța să scrie.”

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

De aceeași părere este și Cosmina Ezer, mama unui elev de 13 ani: „Mi se pare o măsură exagerată. Până la urmă e vorba de un gest simbolic, a fost făcut de-a lungul timpului și cred că este modul copiilor de a-și arăta recunoștința față de profesori. Eu chiar cred că ar trebui să rămână.”

Pe de altă parte, sunt și părinți care sunt încântați că nu trebuie să mai ducă mărțișoare la școală. Mihaela este mama a doi copii. În fiecare an a cumpărat mărțișoare pentru învățătoare și colegele copiilor ei. Acum răsuflă ușurată: mai puține cadouri, mai mulți bani în buzunar.

“Nu cred că este rău pentru că, până la urmă, nu ar fi necesar și nu cred că este de bun augur să facem aceste cadouri decât, dacă, copiii își doresc asta și să fie doar simbolic, nu mai mult de atât.”

În schimb, Maria, fiica Mihaelei, e deja tristă la gândul că nu va mai primi niciun mărțisor din partea colegilor.