• Deputatul Alexandru Rafila susține că ordinul revocat privind carantina nu a fost agreat de specialiștii de la Institutul Național de Sănătate Publică (INSP)
  • Alexandru Rafila a dezvăluit că ordinul a fost discutat pe 23 martie
  • Ordinul a fost semnat de fostul secretar de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan

Deputatul Alexandru Rafila susține că ordinul revocat privind carantina nu a fost agreat de specialiștii de la Institutul Național de Sănătate Publică. Nu este bine să ignori poziția INSP, a mai spus reprezentantul PSD.

Alexandru Rafila a dezvăluit că ordinul a fost discutat pe 23 martie la Institutul Național de Sănătate Publică.

„Ordinul a fost discutat pe 23 martie cu Institutul Național de Sănătate Publică. Indicii nu au fost agreați de cei de la Institutul Național de Sănătate Publică. O abordare care duce la blocarea activăților economice și sociale, a fost elaborat de consilierii care nu sunt medici specialiști, sunt autodidacți. Să ignori poziția INSP nu este bine”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi 24.

Recomandări

SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
GOSLING ÎȘI FACE COMPANIE DE PRODUCȚIE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT
JILL BIDEN A SCRIS O CARTE PENTRU COPII

Rafila a mai spus că după ce INSP a avut obiecții profesionale s-a încercat politizarea subiectului. „Au fost modificate condițiile de concurs astfel încât un consilier al ministrului să devină șef al instituției”, a precizat Alexandru Rafila.

Ordinul a fost semnat de fostul secretar de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan. Premierul Florin Cîțu susține că nu a știut de ordin și miercuri dimineață i-a demis pe ministrul Vlad Voiculescu și pe secretarul Andreea Moldovan. Ulterior, ordinul a fost revocat de Florin Cîțu din postura de ministru interimar la Sănătate.