Alexandru Rafila spune că ordinul care l-a costat funcţia pe Vlad Voiculescu nu a fost agreat de INSP

Deputatul Alexandru Rafila susține că ordinul revocat privind carantina nu a fost agreat de specialiștii de la Institutul Național de Sănătate Publică. Nu este bine să ignori poziția INSP, a mai spus reprezentantul PSD.

Alexandru Rafila a dezvăluit că ordinul a fost discutat pe 23 martie la Institutul Național de Sănătate Publică.

„Ordinul a fost discutat pe 23 martie cu Institutul Național de Sănătate Publică. Indicii nu au fost agreați de cei de la Institutul Național de Sănătate Publică. O abordare care duce la blocarea activăților economice și sociale, a fost elaborat de consilierii care nu sunt medici specialiști, sunt autodidacți. Să ignori poziția INSP nu este bine”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi 24.

Rafila a mai spus că după ce INSP a avut obiecții profesionale s-a încercat politizarea subiectului. „Au fost modificate condițiile de concurs astfel încât un consilier al ministrului să devină șef al instituției”, a precizat Alexandru Rafila.

Ordinul a fost semnat de fostul secretar de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan. Premierul Florin Cîțu susține că nu a știut de ordin și miercuri dimineață i-a demis pe ministrul Vlad Voiculescu și pe secretarul Andreea Moldovan. Ulterior, ordinul a fost revocat de Florin Cîțu din postura de ministru interimar la Sănătate.

Exit mobile version