• Aleksei Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, ar putea fi la un pas de moarte
  • Sănătatea criticului Kremlinului se deteriorează rapid, avertizează medicul opozantului rus
  • Criticul lui Vladimir Putin este în a treia săptămână de grevă a foamei
  • Aleksei Navalnîi a fost arestat pe 17 ianuarie

Aleksei Navalnîi este în a treia săptămână de grevă a foamei. Un medic al criticului de la Kremlin avertizează că sănătatea acestuia se deteriorează rapid, acesta fiind la un pas de moarte, scrie AP.

Medicul Yaroslav Ashikhmin a declarat sâmbătă că rezultatele testelor pe care le-a primit de la familia lui Navalnîi arată un nivel ridicat de potasiu în sânge, care poate provoca stop cardiac, și nivel crescut de creatinină, care indică faptul că au fost afectați rinichii.

Pacientul nostru ar putea muri în orice moment. Un pacient cu un astfel de nivel de potasiu ar trebui să fie monitorizat și ținut la terapie intensivă, deoarece se poate dezvolta oricând o aritmie fatală“, avertizează medicul într-o postare pe Facebook.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

Anastasia Vasilyeva, șefa sindicatului Alianței medicilor, susținută de Navalny, a scris pe Twitter că „trebuie luate măsuri imediat“.

Medicii personali ai lui Navalnîi nu au avut voie să-l vadă în închisoare. Criticul lui Putin a intrat în greva foamei pentru a protesta din cauză că medicilor acestuia li s-a interzis să îl viziteze atunci când a început să aibă dureri de spate severe.