• Propunerea a fost adoptată în unanimitate de membrii PNL Galaţi prezenţi la şedinţa Comitetului de Coordonare Judeţean.
  • Conform comunicatului, propunerea iniţiată de acesta face referire la mai multe declaraţii şi acţiuni ale liderilor UDMR, printre care „discursul deputatului UDMR Csoma Botond, care a spus că <liderii politici şi religioşi ai românilor ardeleni ştiau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc, ci şi unguresc, săsesc şi evreiesc>”.
  • Liderul PNL Galaţi a mai sancţionat şi faptul că liderii UDMR nu au transmis niciun fel de mesaj României.

Potrivit unui comunicat al PNL Galaţi, rezoluţia adoptată de Comitetul de Coordonare Judeţean se numeşte „Guvernare românească pentru români” şi „sancţionează acţiunile şi atitudinea anti-româneşti de care au dat dovadă liderii UDMR”.

„Acţiunile liderilor UDMR, dar şi ale unor miniştri ai acestei formaţiuni nu pot să rămână nesancţionate. Nu putem să ne facem că nu vedem sfidarea pe care o afişează la adresa românilor. Suntem în situaţia în care trebuie să punem pe primul plan interesele românilor, indiferent de etnie, nu ale unui grup de cetăţeni. După ultimele evenimente, pe care eu cel puţin le consider absolut revoltătoare şi jignitoare la adresa poporului român, consider că UDMR nu mai are ce căuta la guvernare. PNL este partidul românilor! Este partidul unirii românilor, al modernizării României! Nu putem ca tocmai noi să acceptăm să fim jigniţi la noi în ţară de către cei care ar trebui să ne fie parteneri”, a spus George Stângă, preşedintele PNL Galaţi.

Conform comunicatului, propunerea iniţiată de acesta face referire la mai multe declaraţii şi acţiuni ale liderilor UDMR, printre care „discursul deputatului UDMR Csoma Botond, care a spus că <liderii politici şi religioşi ai românilor ardeleni ştiau foarte bine că Ardealul nu era numai românesc, ci şi unguresc, săsesc şi evreiesc>”.

Recomandări

DEZASTRU BUGETAR LA PATRU LUNI DIN 2024
CINE IA LOCUL 2
GĂINA BĂTRÂNĂ DISTRUGE GRĂDINA BUNĂ
MARINE LE PEN VREA ALIANȚĂ CU MELONI
CIOLACU FACE ALEGEREA DUPĂ ALEGERI
ALT JOC, ALTĂ DISTRACȚIE

Liderul PNL Galaţi a mai sancţionat şi faptul că liderii UDMR nu au transmis niciun fel de mesaj României, românilor de Ziua Naţională, dar şi faptul că liderii UDMR nu au sancţionat şi nu s-au delimitat de discursul „rasist” promovat de către premierul Ungariei, Viktor Orban.

George Stângă a criticat şi gesturile ministrului mediului, Tanczos Barna, „cel care la finala Cupei României la hochei pe gheaţă a intonat imnul Ţinutului Secuiesc, şi care a apărut recent într-o fotografie în echipamentul naţionalei de hochei pe gheaţă a Ungariei”.

Potrivit lui George Stângă, trebuie refăcută formula guvernării: „UDMR nu mai poate reprezenta statul român la acest nivel. Gradul de sfidare la care am ajuns şi jignirea pe care unii dintre reprezentanţii de seamă ai UDMR o aduc românilor nu pot fi trecute cu vederea”.

Propunerea a fost adoptată în unanimitate de membrii PNL Galaţi prezenţi la şedinţa Comitetului de Coordonare Judeţean.

„UDMR nu are ce să mai caute la guvernare”, pentru că liderii Uniunii nu au transmis niciun fel de mesaj României, românilor de Ziua Naţională, a afirmat la începutul lunii vicepreşedintele PNL Adrian Cozma.