• Franța se angajează să trimită vehicule de luptă blindate ușoare AMX-10 RC pentru a ajuta la efortul de război din Ucraina.
  • SUA ia în considerare trimiterea de vehicule de luptă Bradley în Ucraina.
  • Președintele rus Vladimir Putin a trimis o fregată înarmată cu cea mai recentă rachetă hipersonică Zircon a țării într-o croazieră transocenă.

Aliații occidentali au început să furnizeze Ucrainei vehicule blindate de luptă, dar nu și tancurile mai grele pe care le-a cerut pentru a lupta împotriva Rusiei încă de la invazia din februarie anul trecut.
Acest lucru vine în contextul în care Washingtonul a prezis că luptele intense vor continua luni de zile pe linia frontului estic.

Președintele francez Emmanuel Macron i-a spus președintelui ucrainean Volodymyr Zelenskyy că guvernul său va trimite vehicule de luptă blindate ușoare, AMX-10 RC, pentru a ajuta efortul său de război, a declarat miercuri un oficial francez după o convorbire telefonică între cei doi lideri.

În timp ce oficialul a spus că acestea ar fi primele vehicule blindate occidentale livrate Ucrainei, Australia a declarat în octombrie că a oferit Kievului 90 dintre vehiculele sale Bushmaster Protected Mobility Vehicles, o unitate blindată care este întărită împotriva minelor, a focurilor de armă de calibru mic și a altor amenințări.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

Mai târziu, miercuri, președintele american Joe Biden a declarat că Washingtonul ia în considerare trimiterea de vehicule de luptă Bradley către Ucraina, țară care, de la invazia Rusiei din februarie 2022, se luptă cu cel mai mare conflict terestru din Europa din 1945 încoace.

Orașele au fost distruse, milioane de oameni au fost strămutați și zeci de mii au fost uciși.

Cu tunul său puternic, vehiculul blindat Bradley a fost un element de bază al armatei americane pentru a transporta trupe pe câmpurile de luptă încă de la mijlocul anilor 1980.

Armata americană are mii de Bradley, iar acestea ar oferi Ucrainei mai multă putere de foc pe câmpul de luptă și i-ar consolida capacitatea în războiul de tranșee.