Alis Grasu, managerul Centrului de Ambulanță București-Ilfov: „La începutul pandemiei, oamenii se temeau când ne vedeau în combinezon, dar ne-am obișnuit”

Alis Grasu, managerul Centrului de Ambulanță București-Ilfov, resimte acut toate simptomele acestui sistem depășit. Și-a făcut timp, printre picături, să vină la Marius Tucă Show.

Aceasta a discutat despre ce înseamnă să te lupți cu mortea, zi de zi, despre cât de importantă este sincronizarea și profesionalismul în slujba ambulațierilor, dar și care a fost impactul pandemiei de coronavirus asupra sistemului de sănătate.

„Imediat după Revoluție am luat un post la ambulanță prin concurs. Am învățat să iubesc urgența, este ca un virus. Cei care iubesc cu adevărat salvarea, rămân acolo, nu pleacă. Este o medicină diferită de aceea din spital. Este o meserie a omului la el acasă. Trebuie să dai tot ce e mai bun din tine. Să te lupți cu moartea acolo unde nu e nimeni de lângă tine. Nu am fost șef dintr-o dată, am trecut prin toate etapele. Trebuie să ai un caracter special în meseria asta. Am facut teren în jur de 18 ani, nici acum nu s-au vindecat bătăturile din palme, noi căram targa, suntem o echipă”, a precizat Alis Grasu.

Impactul pandemiei de coronavirus asupra sistemului medical de urgență

„Nu știam ce înseamnă, nu ne-am gândit că o să dureze atât, ne-am gândit că vom sfârși repede. Eram pregătiți, avem echipamente de protecție, mii de măști, sute de combinezoane. Am făcut față primelor momente. Nu ne gândeam că e așa de lungă, dar nu ne-a găsit descoperiți. Populația dădea dovadă de reticeneță. Le era teamă când ne vedeau în combinezon, dar încet, încet ne-am obișnuit. Cei care au făcut-o riguros, au fost păziți în toată acestă perioadă. Am așteptat vaccinarea. Mare parte a colegilor s-au vaccinat cu a doua a doză.”, a mai adăugat Alis Grasu.

Exit mobile version