• Premierul Florin Cîțu a anunțat, miercuri, că alocațiile și pensiile se vor mări.
  • Anunțul vine la scurt timp după ce Guvernul a luat decizia de a îngheța salariile bugetariilor.
  • Alocaţiile de stat pentru copii vor fi majorate cu 20%.
  • Liderul PSD a lansat un atac dur, pe Facebook.

Premierul Florin Cîțu a declarat după ședința de Guvern de miercuri că alocațiile de stat pentru copii și pensiile se vor mări. Majorarea alocațiilor pentru copii va fi de 20%. Astfel, pentru copii cu vârsta între 0-2 ani: vor crește cu 73,8 lei. Alocațiile vor fi de 443,8 lei: pentru copii cu vârsta între 2-18 ani: vor crește cu 37 lei. Alocațiile vor fi de 222 lei.

Surse guvernamentale au declarat pe G4Media.ro că alocațiile copiilor vor crește cu 10% din ianuarie 2021 și cu încă 10% din august. Premierul Cîțu a afirmat că pe actuala construcție bugetară creșterea cu 20% a alocațiilor este sustenabilă, dar decizia nu este a Guvernului, ci a Parlamentului.

„Pot să vă spun ceea ce am făcut până acum. Despre creșteri vom vorbi când se va întâmpla, nu pot să fac speculații acum”, a spus premierul.

Recomandări

CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
SIRI PRIMEȘTE UPGRADE
HALEP JOACĂ LA PARIS
FACI MAMOGRAFIE CU A.I.
1.700 DE UCRAINENI SUNT EVACUAȚI DIN HARKOV

Ciolacu a ieșit la atac

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, atacă Guvernul Cîțu, afirmând că nu dă „doi bani” pe creșterea salariilor, pe mărirea pensiilor, dar nu a crezut că va avea „atâta josnicie să mințiți privind în ochii a milioane de copii”.

„Am înțeles că nu dați doi bani pe ideea de a crește salariile românilor – nici a celor plătiți cu lefuri mici, în sectorul privat și nicidecum a bugetarilor! Am înțeles că nu vă interesează să le dați pensionarilor măcar șansa de a-și păstra nivelul de trai, amânând la nesfârșit majorările de pensii. Însă nu credeam că veți avea atâta josnicie să mințiți privind în ochii a milioane de copii! Înaintea alegerilor ați promis că le dublați alocațiile – nu în toamna acestui an, cum propusese PSD și votase Parlamentul- ci în tranșe semestriale de câte 20%, până în 2022. Azi, ați arătat țării că și dublarea alocațiilor a fost o farsă sinistră!”, scrie Marcel Ciolacu pe Facebook.