• În ultimele luni, China a înregistrat o serie de accidente mortale în industrie și în construcții.
  • Agenția oficială de știri Xinhua a declarat că aproximativ 900 de salvatori cu echipamente grele se aflau la fața locului și că lucrările au fost reluate până joi dimineață.
  • Președintele chinez Xi Jinping a cerut eforturi totale în căutare și salvare”.

Bilanțul victimelor prăbușirii unei mine de cărbune în aer liber din nordul Chinei a crescut la patru morți, iar 49 de persoane sunt încă dispărute, a anunțat joi televiziunea de stat CCTV. Activitatea a fost suspendată timp de câteva ore după o nouă alunecare de teren în gigantica instalație, în urma prăbușirii minei de miercuri, în vasta regiune Alxa din China.

Mass-media de stat a declarat că alunecarea de teren a avut loc miercuri la ora 18:00, la aproximativ cinci ore după ce prăbușirea inițială a unuia dintre pereții gropii a îngropat oamenii și camioanele miniere de dedesubt.

Agenția oficială de știri Xinhua a declarat că aproximativ 900 de salvatori cu echipamente grele se aflau la fața locului și că lucrările au fost reluate până joi dimineață. Președintele chinez Xi Jinping a cerut eforturi totale în căutare și salvare” și pentru asigurarea siguranței vieților și bunurilor oamenilor și menținerea stabilității sociale generale”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
OFICIAL, AVEM O NOUĂ STAȚIUNE
SCANDAL CU SÂNGE INFECTAT ÎN UK
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
APPLE ADUCE UN NOU MAGAZIN DE APLICAȚII

Imaginile de la prăbușire distribuite de CCTV au arătat un zid masiv de moloz care se precipita pe o pantă peste oamenii și vehiculele de dedesubt.

Compania care administrează mina, Inner Mongolia Xinjing Coal Industry, a fost citată și amendată anul trecut pentru mai multe încălcări ale normelor de siguranță, de la rute de acces nesigure la suprafața minieră la depozitarea nesigură a materialelor volatile și lipsa de pregătire a supraveghetorilor săi de siguranță, potrivit site-ului de știri The Paper.

Mongolia interioară este o regiune-cheie pentru exploatarea cărbunelui și a diferitelor minerale și pământuri rare, despre care criticii spun că a devastat peisajul original format din munți, stepe ierboase și deșerturi. China se bazează în proporție covârșitoare pe cărbune pentru generarea de energie, dar a încercat să reducă numărul accidentelor mortale din mină printr-un accent mai mare pe siguranță și prin închiderea operațiunilor mai mici care nu aveau echipamentul necesar.

Majoritatea deceselor din minerit sunt atribuite exploziilor cauzate de acumularea de metan și praf de cărbune sau înecurilor provocate de minerii care pătrund în puțuri abandonate din cauza inundațiilor.

În ultimele luni, China a înregistrat o serie de accidente mortale în industrie și în construcții, ca urmare a formării și reglementărilor deficitare în materie de siguranță, a corupției oficiale și a tendinței de a face economii de către companiile care caută să obțină profituri. Economia a încetinit, parțial ca urmare a închiderilor draconice și a carantinei impuse în cadrul politicii zero COVID”, acum abandonată.