• Un document cu marcaje clasificate fusese deja găsit în această săptămână.
  • Republicanii cer Casei Albe să facă publice registrele de vizită ale locuințelor lui Biden.
  • Casa Albă a refuzat să spună dacă astfel de informații vor fi divulgate.

Alte cinci pagini de materiale clasificate au fost găsite în casa familiei președintelui american Joe Biden din Delaware, a anunțat Casa Albă. Avocatul lui Biden, Richard Sauber, a declarat că a descoperit joi documentele suplimentare, care au fost predate imediat Departamentului de Justiție.

Avocații lui Biden au declarat că documentele se referă la perioada în care a fost vicepreședintele lui Barack Obama. Un avocat special investighează modul în care Biden a gestionat dosarele.

Descoperirea documentelor pe parcursul investigației a fost calificată drept o jenă politică pentru Biden, deoarece are loc în timpul unei anchete în curs de desfășurare privind presupusa gestionare defectuoasă a unor dosare clasificate de către fostul președinte Donald Trump.

Recomandări

NEGULESCU IA PREMIU PENTRU ȘTIINȚĂ
HARRY NU PRIMEȘTE MAI MULTĂ SECURITATE
FBI CERCETEAZĂ PRĂBUȘIREA DIN BALTIMORE
FACEM ECONOMIE LA ELECTRICITATE
MEGHAN ÎȘI LANSEAZĂ NOUL BRAND
X PERCEPE O NOUĂ TAXĂ

Un document cu marcaje clasificate fusese deja găsit în această săptămână în garajul casei familiei lui Biden din Delaware, unde acesta își păstrează mașina sport Chevrolet Corvette din anii 1960. Acum, Casa Albă a declarat că alte cinci pagini de documente clasificate au fost găsite la reședința lui Biden joi seara.

Într-o declarație pe Twitter, Sauber a spus că avocații președintelui nu aveau autorizație de securitate și, prin urmare, au încetat să caute în zona imediată în care a fost găsită prima pagină de materiale clasificate miercuri. Sauber, care are autorizație de securitate, spune că s-a întors joi seara la locuința din Delaware a lui Joe Biden pentru a pregăti documentele pentru a le preda Departamentului de Justiție.

Acesta a fost momentul în care Sauber a găsit materialul clasificat suplimentar. În timp ce îl transferam către oficialii DOJ [Departamentul de Justiție] care mă însoțeau, cinci pagini suplimentare cu marcaje de clasificare au fost descoperite printre materialele cu acesta, deci un total de șase pagini”, a declarat Sauber.

Cele șase pagini găsite în casa lui Joe Biden în această săptămână se adaugă documentelor găsite în garajul lui Biden în decembrie și în fostele sale birouri de la Penn Biden Center în noiembrie. Vineri, CBS News a relatat că aproximativ 10 documente descoperite la Penn Biden Center, și marcate ca fiind clasificate, includeau materiale strict secrete.

Există trei niveluri de bază de clasificare în SUA: confidențial, secret și strict secret. O scurgere de informații strict secrete ar putea provoca daune excepțional de grave”. Republicanii cer Casei Albe să facă publice registrele de vizită ale locuințelor lui Biden, dar Casa Albă a refuzat să spună dacă astfel de informații vor fi divulgate.