• Pădurea tropicală din America de Sud este considerată un factor cheie împotriva încălzirii globale.
  • Defrișările de păduri au atins un maxim istoric după trei ani de creștere continuă în Brazilia.
  • Potrivit experților, incendiile sunt cauzate în principal de fermierii care defrișează ilegal terenurile prin arderea vegetației.

Luna august a fost cea mai gravă lună de incendii din Brazilia din ultimii zece ani. Asta potrivit Agenției Spațiale Braziliene, care spune că sateliții săi au înregistrat peste 33.000 de incendii în luna august a acestui an, comparativ cu 28.000 în aceeași lună din 2021.

Pădurea tropicală din America de Sud este considerată un factor cheie împotriva încălzirii globale. Pe lângă distrugerile provocate de flăcări, Rómulo Batista, de la Greenpeace Brazilia, spune că au detectat și o cantitate record de defrișări în prima jumătate a acestui an.

A fost cel mai mare număr de alerte de defrișare din ultimii 15 ani. Din ianuarie până în august, incendiile au crescut cu 18% față de anul trecut.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Localnicii se plâng, de asemenea, de o scădere a calității aerului. Potrivit experților, incendiile sunt cauzate în principal de fermierii care defrișează ilegal terenurile prin arderea vegetației.

Joyce, un asistent administrativ care locuiește în Porto Velho, în statul brazilian Rondonia, a declarat că incendiile din 2022 au fost vizibil mai mari, așa că răsăritul soarelui a fost extrem de înnorat de fum, soarele este foarte roșu, foarte cald, zile oribile.

Defrișările de păduri au atins un maxim istoric după trei ani de creștere continuă în Brazilia. Președintele Jair Bolsonaro, un aliat al agribusiness-ului, se confruntă cu critici internaționale pentru o creștere a distrugerii Amazonului sub mandatul său.