• Datele grupului independent de monitorizare a pădurilor Imazon au confirmat că defrișările din cea mai mare pădure tropicală de pe Pământ sunt pe cale să atingă cel mai ridicat nivel din ultimii 15 ani.
  • Sistemul lunar de alertă de defrișare al Imazon a detectat 10.781 de kilometri pătrați de defrișări în Amazonul brazilian între august 2021 și iulie 2022, o creștere de 3% față de aceeași perioadă a anului trecut, când distrugerea pădurilor a atins cel mai ridicat nivel din 2006 încoace.
  • Actualizarea Imazon a venit la scurt timp după ce INPE, institutul național de cercetare spațială din Brazilia, a publicat propriile date bazate pe alertele de defrișare.

Conform datelor publicate la începutul acestei luni de Imazon, o organizație care monitorizează în mod independent pierderile de păduri din cea mai mare pădure tropicală de pe Pământ, defrișările sunt pe cale să atingă un nivel record de aproape 15 ani în Amazonia braziliană.

Sistemul de alertă lunară de defrișare al Imazon a detectat 10.781 de kilometri pătrați (4.163 de mile pătrate) de defrișări de păduri în Amazonia braziliană între august 2021 și iulie 2022, o creștere de 3% față de aceeași perioadă a anului trecut. Pierderile reprezintă o suprafață aproximativ echivalentă cu mărimea Jamaicăi, a Kosovo sau a Libanului. actualizarea Imazon a venit la scurt timp după ce INPE, institutul național de cercetare spațială din Brazilia, a publicat propriile cifre bazate pe alertele de defrișare, care au fost aproape identice cu cele din anul precedent.

Luate împreună, cele două seturi de date sugerează că pierderile de păduri pentru anul trecut în Amazonia braziliană – care reprezintă aproximativ două treimi din acoperirea forestieră din pădurea amazoniană – vor fi probabil în jurul celor din 2021, când defrișările au atins un maxim al ultimilor 15 ani, odată ce analiza preliminară care utilizează date satelitare de rezoluție mai mare va fi finalizată în noiembrie sau decembrie.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA
CUM ÎNGRIJEȘTI MEDIUL ÎNCONJURĂTOR
FRANCEZII SUNT PESIMIȘTII EUROPEI

Potrivit Imazon, statele Pará și Amazonas au reprezentat peste 60% din suprafața în care defrișările au fost detectate de sistemul său de alertă. Statul Pará are, de obicei, cea mai mare amploare a pierderilor de păduri din Amazonia braziliană, dar statul Amazonas a înregistrat o accelerare bruscă a ratei de pierdere a pădurilor în ultimii ani, pe măsură ce frontiera defrișărilor se deplasează spre vest și spre nord de la statele Rondônia și Mato Grosso.

Marea majoritate a defrișărilor de păduri din aceste state are ca scop crearea de pășuni pentru vite pentru a produce carne de vită sau pentru a specula pe seama prețurilor în creștere ale terenurilor.