• Un elicopter care îl transporta pe președintele Ebrahim Raisi și delegația sa s-a prăbușit în N-V țării.
  • Consiliul de Securitate al ONU a ținut un moment de reculegere pentru Raisi și delegația sa.
  • Elicopterul s-a prăbușit aproape de o mină de cupru, aflată la 70 km de Tabriz.
  • A fost declarat doliu național în Iran.

Ambasadorul Israelului la ONU critică Consiliul de Securitate al ONU pentru momentul de reculegere ținut pentru „ucigașul în serie” Raisi.

„Ce rușine! Consiliul de Securitate al ONU a ținut un moment de reculegere pentru ucigașul în masă, președintele iranian Raisi! Acest Consiliu, care nu face nimic pentru eliberarea ostaticilor noștri și-a plecat capul pentru un bărbat responsabil de masacrul a mii de oameni în Iran, Israel și în toată lumea. Ce urmează? Un moment de reculegere la aniversarea morții lui Hitler? Acest Consiliu a devenit o amenințare la adresa securității globale!”.

Elicopterul președintelui Raisi a ars complet în timpul accidentului. Raisi, Abdullahian și toți cei aflați la bord au murit.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Liderul Suprem al Iranului, Ali Khamenei, a declarat doliu național de 5 zile în Iran.

Membrii Consiliului de Securitate al ONU au ținut luni un minut de reculegere pentru a deplânge moartea președintelui iranian Ebrahim Raisi, a ministrului de externe Hossein Amir-Abdollahian și a altor pasageri în accidentul de elicopter de duminică.

La începutul unei reuniuni a Consiliului de Securitate de luni dimineață, ambasadorul Mozambicului la ONU, Pedro Comisario Afonso, care a prezidat întâlnirea, le-a cerut tuturor celor prezenți în camera Consiliului de Securitate să se ridice și să păstreze un minut de reculegere pentru tragica pierdere de vieți și să prezinte condoleanțe și simpatie familiilor lor și poporului iranian.

El a spus că minutul de reculegere a fost cerut de Rusia, China și Algeria.

Citește și