• „În același timp”, a adăugat el, „luptătorii ruși au încercat să identifice intrusul care nu a folosit arme de la bord și nu a intrat în contact cu UAV”.
  • Antonov a susținut că SUA sunt de vină și a susținut că astfel de zboruri au fost efectuate în sprijinul direct al forțelor ucrainene aflate în război cu trupele ruse din Ucraina.
  • Declarația EUCOM spunea că MQ-9 „desfășura operațiuni de rutină în spațiul aerian internațional” în momentul incidentului.

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoly Antonov, a declarat pentru Newsweek că vehiculul aerian fără pilot american doborât după o întâlnire cu avioane de luptă rusești peste Marea Neagră sprijinea forțele ucrainene în cursul conflictului actual.

Întrebat de Newsweek despre incidentul în care Pentagonul i-a acuzat pe piloții a două aeronave rusești Su-27 de acțiuni „nesigure și neprofesioniste”, chiar „neprudente”, care au forțat forțele sale aeriene să doboare în mod deliberat drona sa spion MQ-9 Reaper și a condus Departamentul de Stat să-l cheme pe trimisul rus, Antonov a spus că „a respins categoric toate insinuările părții americane”.

„Am explicat poziția Federației Ruse”, a spus ambasadorul. „Am subliniat că UAV-ul american care se deplasa în mod deliberat și provocator spre teritoriul Rusiei cu transponderele oprite a încălcat limitele regimului temporar de spațiu aerian stabilit pentru operațiunea militară specială, care a fost comunicată tuturor utilizatorilor interesați ai spațiului aerian internațional în conformitate cu norme internaționale”.

Recomandări

ISRAELUL A ATACAT IRANUL
CINE ÎNCEARCĂ SĂ-L ASASINEZE PE ZELENSKI?
TEHERAN: IRAN NU PLĂNUIEȘTE UN RĂSPUNS
TAYLOR SWIFT CÂNTĂ DESPRE GÂNDURILE SUICIDARE
ONU DECIDE DACĂ RECUNOAȘTE SAU NU AUTORITATEA PALESTINIANĂ
CE SECRETE ASCUNDE CHINA

„În același timp”, a adăugat el, „luptătorii ruși au încercat să identifice intrusul care nu a folosit arme de la bord și nu a intrat în contact cu UAV”. Raportul a fost în contrast cu cel al Comandamentului European al SUA, care a împărtășit o declarație cu Newsweek, marți devreme, în care susținea că Su-27-urile au aruncat combustibil pe MQ-9 și au zburat în fața lui înainte ca unul dintre avioane să lovească elicea dronei. în cele din urmă determinând-o să se prăbușească.

Antonov a susținut că SUA sunt de vină și a susținut că astfel de zboruri au fost efectuate în sprijinul direct al forțelor ucrainene aflate în război cu trupele ruse din Ucraina.

„Acțiunile inacceptabile ale armatei Statelor Unite în imediata apropiere a granițelor noastre sunt un motiv de îngrijorare”, a spus Antonov. „Suntem foarte conștienți de misiunile pentru care sunt folosite astfel de drone de recunoaștere și lovitură”.

Declarația EUCOM spunea că MQ-9 „desfășura operațiuni de rutină în spațiul aerian internațional” în momentul incidentului.